Свързани новини

30.11.2021 09:32

Депутат от ГЕРБ и жената на ИНСА правят фейк-сертификати

Видян 7500 пъти | Коментари 8
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сектор Икономическа полиция към МВР разкри 2 медицински центъра, издали множество фалшиви сертификати за ваксинация, научи Евроком от свои източници.
250 души са били в чужбина в момента, в който по документи са ваксиниран, вписани в националния ваксинационен регистър и са им издадени зелени сертификати. Това обясни Чавдар Грошев, районен прокурор от Пловдив. Те са плащали за услугата между 200 и 400 лева на посредници.

Единият случай е в МБАЛ-Асеновград с управител д-р Иван Червенков, избран за депутат от ГЕРБ на последните избори. Другият случай е в частен медицински център в Раковски, собственост на бившата съпруга на Георги Самуилов, който е управител на Инса ойл и бизнесмен, близък до ГЕРБ и БСП, свързан със скандали с търговия на петрол и с приватизирането на дела на Столичната община в Общинска банка.

Според Десислава Атанасова от ГЕРБ Иван Червенков не знаел, че се издават такива сертификати в малката болница, която ръководи, а то е цял конвейер. А районният прокурор е посочил, че няма данни за престъпление, въпреки че бездействието също е наказуемо по закон.

"Наблюдавани са 2 досъдебни производства за документни престъпления и лъжливо документиране. Направихме претърсвания и изземвания в медицински център в град Раковски и в Асеновград за издаване на зелени сертификати на лица, които не са ваксинирани. Установено е, че 200 лица са били в чужбина към момента, когато са издавани тези сертификати в Асеновград, а за Раковски около 50 лица. Има 4-ма задържани - трима са лекари, един е зъболекар", казва Грошев, цитиран от БНТ.

Стотиците сертификати са издадени за около 2 месеца. Тепърва ще се установява дали тези лица са използвали сертификатите и дали има съпричастност на други лица.


Кирил Пламенов


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 008 Anonimen 30.11.2021 21:24

    Нищо лошо не са направили! Не са навредили на ничие здраве както правят ваксинаторите с експерименталните бъркочи!

  • 007 Anonimen 30.11.2021 15:06

    тцъ, тцъ, с какво се занимават драгите следователи, крадците на милиарди си добруват необезпокоявани и продължават да ни крадат, а на тези им плащаме за глупости - вече всички сертификати са фалшиви и ненужни, защото идват новите щамове пресни, пресни и топли от лабораториите

  • 006 Anonimen 30.11.2021 14:45

    за фалшиви ваксини скоросмъртници трябват фалшиви сертификати, браво, колеги, ще ви взема в новото ръководство на лекалския съюз, вие сте патриоти

  • 005 Anonimen 30.11.2021 12:49

    иде краят на ваксиналните убийци, взели огромни рушвети, за да избиват сънародниците си с тези отрови, треперете, гадове проклети!

  • 004 Anonimen 30.11.2021 12:44

    браво - дай фалшив пас, спаси живот, а не като измрелите от ваксини- March of the Vaccine Dead Protest in Italy – British Cardiologist Confirms AHA Study that COVID-19 Shots Causing Heart Attacks This past weekend a group of protesters in Italy that appears to number at least in the hundreds, marched with signs containing pictures of loved ones who had died after receiving a COVID-19 shot. "

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

дева