Николай Денков пристигна с влак в Украйна

Свързани новини

26.02.2024 14:38

Денков пристигна с влак в Украйна, срещна се със Зеленский (Видео)

Видян 1576 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Премиерът Николай Денков пристигна на посещение в Украйна. В българската делегация са още министрите на правосъдието, на околната среда и на енергетиката - Атанас Славов, Юлиян Попов и Румен Радев, заместник-министрите на отбраната и на външните работи - Станимир Георгиев и Тихомир Стойчев, както и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов. Българската делегация пътува с влак до Украйна.


"В Киев премиерът Николай Денков посети разрушенията в Соломянския район, причинени от руския обстрел по време на новогодишните празници. На 2 януари балистична ракета е поразила 8-етажна жилищна сграда, като са нанесени щети по домовете на 321 семейства.



В атаката са загинали мъж и жена. 7 апартамента са напълно унищожени. В следствие на масираната атака по украинската столица с ракети и дронове са възникнали пожари и разрушения в девет района", съобщават от МС.


Денков се срещна и с украинския президент Зеленский в Маринския дворец в Киев. Българското правителство и парламентарното мнозинство работят неотклонно за осигуряването на максимална по възможностите ни политическа, военна, дипломатическа, хуманитарна и материална подкрепа за Украйна. България обсъжда подписване на двустранно споразумение за сигурност, но първо трябва да има одобрение на НС, заяви Денков след срещата със Зеленский.


България е и една от страните съоснователки на международна коалиция за борба с депортирането на украински деца на руска територия, съобщи още премиерът.



От своя страна украинският президент благодари на страната ни за подкрепата и подчерта, че ЕС е доставило едва 30 на 100 от обещаните 1 милион боеприпаси, които трябваше за бъдат доставени.


Премиерът подари на Зеленский реплика на меча на хан Кубрат и разказа за завета към тримата му сина, че само ако са един няма да бъдат победени.


На днешната дата Украйна отбелязва поредна мрачна годишнина. Преди десет години незаконното анексиране на Крим и Севастопол сложи началото на непрекъсната агресия на Русия срещу Украйна и отвори пътя към пълната ѝ инвазия на 24 февруари 2022 г.





 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 26.02.2024 12:04

    Клетият молец с прякор "Сапуня" трябва да пътува

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Докато се занимавате с финансови въпроси

Докато се занимавате с финансови въпроси и грижи за