Премиерът уточни, че при ясен план и анализ за осъществяване не преговорите ще се водят и разговори с хората, които биха били засегнати от заложените изисквания в Плана за възстановяване и устойчивост.

Свързани новини

23.06.2023 13:34

Денков към Радев: Служебното правителство също изпращаше военна помощ

Видян 795 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Премиерът Николай Денков заяви, че с намерението си да окаже по-категорична военна помощ на Украйна правителството стриктно спазва решенията на Народното събрание по този въпрос. Така Денков отговори на заявеното днес от презимената Румен Радев, според когото кабинетът все повече тласка България към участие във войната:


"Служебното правителство също изпращаше военна помощ. Министър Тагарев няколко пъти вече уточни, че това, което подготвяме, е подобно на пакетите, които бяха изпратени от времето на служебното правителство. Така че, всичко това е една медийна атака, която няма нищо общо със същината".

Според премира след смяната на Иван Гешев с Борислав Сарафов договорената ПП-ДБ и ГЕРБ законодаттелна програма де се спазва.

"Това, което мога да кажа ясно е, че ако търсим промяна на правосъдната система, няма как да сложим лица, които са от най-близкото обкръжение на Гешев, и да очакваме нещо различно. Винаги сме казвали, че трябва да се променят законите. Говорихме и за конституционни промени! Изведнъж се оказа, че целият този план, който е заложен в 20-те законопроекта,  в момента е на трупчета".

Няма подадено искане от българската страна до Европейската комисия за предоговаряне на Плана за възстановяване и устойчивост в част "Енергетика", пряко свъзрани с въглищните централи,  съобщи по време на парламентарния контрол премиерът Денков:

"Мога да кажа, че по време на управлението на служебното правителство, няма почти никакъв напредък по процеса на промени в плана за възстановяване и устойчивост в съответствие с решението на Народнотосъбрание от 12 януари 2023 г. Доста се колебаех, дали да оставя думичката "почти", но тя дава някакъв нюанс. Няма напредък"

Премиерът уточни, че при ясен план и анализ за осъществяване не преговорите ще се водят и разговори с хората, които биха били засегнати от заложените изисквания в Плана за възстановяване и устойчивост.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

стрелец