Елена Йончева

Свързани новини

12.06.2023 10:22

Делото Барселонагейт не е прекратено в Испания: Елена Йончева

Видян 1273 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Евродепутатът от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Елена Йончева е в контакт с испанския главен прокурор Алехандро Лусон Кановас, който се е занимавал със случая Барселонагейт, съобщи тя пред БНР.

"Няколко пъти говорих с него и разменяхме официална кореспонденция. От него получихме информация, че делото не е прекратено в Испания, а е прехвърлено към българската прокуратура, защото тя е казала, че е по-напреднала по това разследване. Изпратих въпрос към испанския главен прокурор, ако прокуратурата в България продължи толкова бавно да разследва, дали испанската няма да се включи на някакъв етап. Не мисля, че ще оставим тези въпроси без отговор", заяви Йончева.


Прокуратурата се активизира по делото едва след войната, която Гешев обяви на бившия премиер Бойко Борисов в средата на май. На база това разследване е и внесеното искане за сваляне на имунитета на бившия министър-председател.


Прокуратурата иска да го обвини като подбудител и помагач в съучастие с други лица за купуването на къщата и останалите инвестиции чрез прикрити сделки със средства, чийто произход е престъпен.
Миналата седмица Гешев внесе допълнителни документи в Народното събрание във връзка с искането на имунитета. Какво има в прокурорските материали първи съобщиха в съвместна публикация разследващите медии BIRD.bg и Биволъ, като посочиха, че са се сдобили с информация, благодарение на депутат.


Йончева е член на мониторинговата група за демокрация, върховенство на закона и основни права на Европейския парламент. Във вторник (13 юни) на извънредно заседание групата ще изслуша главния прокурор Иван Гешев във връзка с Барселонагейт. Заседанието ще е закрито, такава е практиката на групата LIBE, уточни тя. През миналата година тази подкомисия на Европарламента изслуша главния прокурор Иван Гешев и за тогавашния премиер Кирил Петков.


 Пламен Валентинов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

риби