Свързани новини

12.02.2014 14:35

Делян Пеевски: Срещал съм се с Цветанов 40 пъти

Видян 1412 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Депутатът от ДПС и Делян Пеевски се срещал 40 пъти с бившия вътрешен министър Цветан Цветанов в сградата на МВР. Това съобщи Пеевски в сряда с отворено писмо до медиите, уличавайки в лъжа Цветанов, според когото са се виждали общо "около 7 пъти".
Другата новина от писмото е, че справката за броя на посещенията на Пеевски при Цветанов е изготвена от МВР.
 "От справката е видно, че броят на регистрираните посещения, които съм правил в централната страда на МВР на ул. Шести септември №29 за периода 2009 – 2013г. (когато Цветан Цветанов бе министър), е общо 40", пише Пеевски.
 Ето и текста на писмото на депутата:
 "Във връзка с интервюто ми в информационна агенция ПИК и последвала реакция на Цветан Цветанов в сутрешния блок на Нова Телевизия се изумих от наглостта на този човек, като с направените в телевизионното предаване изявления Цветанов за пореден път доказва, че е един патологичен лъжец.
Бях решил да не коментирам повече лицето Цветанов и неговите изявления, но съм длъжен да разкрия истината по случая, така както го направих и в интервюто, а истината е, че многократно съм се срещал с Цветан Цветанов в неговия кабинет в Министерство на вътрешните работи и на други места и никога не е било необходимо някои да ме води или представя. Бях в кабинета на Цветанов и по време на коментираната среща между Цветанов и Главния прокурор, преди идването на Главния прокурор и в този смисъл не съм бил доведен от него.
Правя това разяснение, тъй като Цветан Цветанов, воден от свои користни подбуди, цели единствено да забърка една сериозна държавна институция в манипулиран от него скандал.
Именно с оглед изясняването на истината поисках от министъра на вътрешните работи справка от регистъра на министерството за проведените между мен и Цветан Цветанов срещи, която предоставям на Вашето внимание. От справката е видно, че броят на регистрираните посещения, които съм правил в централната страда на МВР на ул.Шести септември №29 за периода 2009 – 2013г. (когато Цветан Цветанов бе министър), е общо 40, т.е. много повече от твърденията на Цветанов за не повече от седем проведени срещи между нас. Какви са били темите на провежданите между нас разговори следва да питате него – не е в мой стил да коментирам същите, но представената от мен справка доказва един вече безспорен за мен факт, а именно, че Цветан Цветанов е лъжец.
Искам да подчертая също, че аз съм се срещал и с други политически фигури от ПП ГЕРБ, но не коментирам тези срещи, защото не съм бил предизвикан да го направя. Коментирам единствено срещите си с Цветан Цветанов именно защото бях провокиран от Цветанов, но не защото съм засегнат лично, а защото Цветан Цветанов с лъжливите си изявления се опитва да дискредитира трети лица, което считам за недопустимо".


Припомняме, че в понеделник Цветанов изригна, след като Пеевски с факти го обвини в политически контрол върху босове. Бившето вице му отвърна като захапа главния прокурор Сотир Цацаров и зама му Борислав Сарафов, които пък го обвиниха в клевета.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не подкрепи зам.-председателя на партията си в обвиненията му и го упрекна, че явно не си е взел поука от това, което направи навремето със съдийската гилдия.

Скандалите се случват броени дни преди конференцията на ГЕРБ, на която ще се избират новите заместник-председатели на партията. Досега такъв бе само Цветанов.
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.