Софийският районен съд приема заключение на експертиза по делото, че в резултат от вредоносното деяние, Добрев е получил нарушение във вестибуларната функция, сърдечна аритмия, повишили са се стойностите на артериалното му кръвно налягане, както и са се появили данни за наличие на смесено тревожно депресивно разстройство

Свързани новини

15.12.2022 14:20

Делян Добрев загуби делото Кумгейт срещу Елена Йончева

Видян 2356 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Елена Йончева не е увредила Делян Добрев, говорейки за скандала Кумгейт в Хасково през 2017 г. Това е окончателното решение на съда по делото за вреди, заведено от депутата от ГЕРБ срещу тогавашната народна представителка, а сега европейска - Елена Йончева.


Софийският градски съд отменя решението на първата инстанция, с която Йончева беше осъдена да плати 7000 лв. обезщетение за 7 от 16-те си изказвания, възприети от Добрев като омерзяващи и обидни, съобщава Сега. Актът на градския съд е окончателен.


Скандалът Кумгейт се разрази покрай разкритията на Йончева, че Добрев е съдействал за назначаването на свои роднини и приятели - т. нар. "дрийм тийм", в община Хасково.


Градските съдии Здравка Иванова (председател и докладчик), Цветомира Кордоловска-Дачева и Десислава Чернева обясняват, че не е противоправно да се изказват мнения с негативна оценка, пряко или косвено засягащи някого, когато името му се коментира във връзка обществен въпрос, свързан с неговия пост, дейност или занятие. Според съда мненията и оценките на Йончева не подлежат на проверка за вярност, тъй като те са само коментар на факти, които наистина се са случили. В случая изказванията й не са нито обида, нито клевета.


Съдът признава, че коментарите на Йончева са негативно натоварени. Но те засягат като цяло политиката на ГЕРБ. "Става въпрос за лична оценка на коментатора по злободневни проблеми, свързани с начини на разпределение или



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.