Свързани новини

25.11.2013 16:20

Делян Добрев: Няма аргументи за връщането на сектор „Туризъм“ от Пловдив в София

Видян 1329 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Липсата на аргументи за връщането на Сектор „Туризъм“ на Министерство на икономиката и енергетиката от Пловдив отново в София означава, че се прави напук и тази стъпка може да се тълкува като наказателна акция срещу града. Това обяви на пресконференция в Пловдив народният представител от ПП ГЕРБ и бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев. Той сподели, че е разбрал за готвеното преместване от медиите.


„Това беше изключително успешен пилотен проект, свързан с децентрализацията от София към градовете и регионите с потенциал да извършват съответните дейности“, каза Делян Добрев. Той припомни, че сектор „Туризъм“ в Пловдив заработи на 1.09.2012 година и от тогава няма нито едно оплакване от никого в бранша. Според народният представител от ПП ГЕРБ екипът в Пловдив работи перфектно, а условията са отлични. От 32-та щата, 14 са заети от столичани, останалите служители са от Пловдив. Обратното им връщане в София ще е много трудно, защото повечето се установиха в града, някои създадоха семейства. „Повторното местене на сектор „Туризъм“ отново в София е абсолютно нелогично действие в абсолютно неподходящ момент. Ако това се случи, ще постави в риск както зимния сезон,  така и летния сезон, тъй като всеки момент ще стартират и записванията за него“, каза още бившият министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на ГЕРБ Делян Добрев.


Пловдив ще загуби много от обратното местене на Сектор „Туризъм“, категорична е и Менда Стоянова – народен представител от ПП ГЕРБ-Пловдив-град. Тя припомни, че общината хвърли много усилия, включително финансови, за да подготви сградата в центъра и да предостави апартаменти за служителите. „Но това не е най-важното. Пловдив за една година стана различима дестинация със събития в туристическия си календар“, каза още Менда Стоянова.


Бившият заместник-министър на МИЕТ с ресор „Туризъм“ Иво Маринов посочи, че това е едно от най-работещите звена и няма аргументи за връщането му в София. „Това е сектор, който за първи път тази година е достигнал 3 млрд. евро приходи само от чужди туристи“, допълни Иво Маринов.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

водолей