Свързани новини

27.11.2014 14:30

Декларация на Българския антифашистки съюз - София

Видян 1531 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По повод стремежа на външни, агресивни, милитаристически сили и техните български слуги да реализират своите геополитически интереси за сметка на националната сигурност на България чрез разполагане на българска територия на никому ненужни бронирани машини


Български антифашистки съюз – София декларира :


1. Категорично се противопоставяме на всички опити за нагнетяване на напрежението по отношение на кризата в Украйна чрез концентрация на военни части, провеждане на излишни военни учения и изобщо изразходването на огромни суми за военни арсенали в момент, когато гражданите на Украйна мизерстват, а много от тях са подложени на геноцид заради нежеланието да приемат властта в Киев, наложена с насилие и кръвопролития.


Интересен е и въпросът искал ли е въобще някой българин такава „танкова” помощ и ако е искал – „КОЙ” е той? Също така редно ли е по толкова важен и спорен въпрос информация да липсва, действията да са задкулисни и българският народ да ги научава от информация от „изпуснал се” чужд чиновник.


2. Призоваваме големите държави, които са ангажирани в украинския конфликт да редуцират разходите си за танкове, самолети, ракети и друга бойна техника и да пренасочат средствата за нуждаещите се бедстващи хора в Украйна и други бедни страни в Източна Европа. Единственият път за преодоляване на конфликтите и несигурността на континента е чрез повишаване жизнения стандарт на всички европейски жители.


3. Призоваваме Европейския съюз да се откаже от политиката на глупави и вредни санкции спрямо Русия и да потърси мирен изход от кризата като изиска ултимативно от режима в Киев спазване на човешките права и правото на украинските граждани на самоопределение.


4. Призоваваме т. нар. „най-развити” държави да поемат своята политическа отговорност за насилието, което инспирираха в Украйна през последната година, като създадат специален фонд за подпомагане на народите, живеещи в Украйна, за преодоляване на социално-икономическите загуби от кризата, които възлизат на над 100 милиарда евро.


5. За добруването на украинското население и успешното развитие на украинската икономика призоваваме Световната банка и Международния валутен фонд да напуснат Украйна и никога да не се връщат там.


6. За по-бързото преодоляване на световната икономическа криза и намаляване на напрежението във всички регионални конфликти призоваваме Международният валутен фонд и Световната банка да бъдат закрити, а под егидата на ООН да се създаде специална комисия и наказателен съд, които да разследват престъпната дейност на двете организации в десетки страни по света, включително и България.


7. БАС – София призовава всички международни организации и правителства да се борят с проявите на фашизъм в Украйна и в много други европейски държави, както и да се откажат от икономическата основа на крайно десните политически организации – крайно дясната и погрешна неолиберална икономическа политика, която отново ни докара Велика депресия, както през 30-те години на ХХ век и възстанови икономическите условия, в които фашизмът намери почва и се разрастна.


Призоваваме гражданите на България и на всички европейски държави да се противопоставят на поредното посегателство срещу демокрацията и правото на народите сами да решават проблемите и определят съдбата си. В случай, че държавните институции не опровергаят и не се откажат от тази танкова „помощ”, сме готови да протестираме и да се противопоставим на разполагането на танкове и други военни части с всички възможни законови средства.


Призоваваме всички граждани, които са против поредното национално предателство, да ни подкрепят.


Борис Цветков, председател на Градския съвет на Български антифашистки съюз – София



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот,