На 100%, не - на 1100%

Свързани новини

04.09.2023 09:35

Дебора Михайлова обяви в интервю, че e разпознала Георгиев при нападението

Видян 2336 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"На 100%, не - на 1100%." Така отговаря Дебора Михайлова на въпрос дали е сигурна, че нападателят й е Георги Георгиев, обвинен за насилието над нея, при което тя беше нарязана с макетно ножче. От разказа й се разбра, че тя го е очаквала, говорили са, докато пътува да се срещнат, след това е чула "Аз съм" по домофона и след това е видяла първо ръка в синя медицинска ръкавица и маскиран мъж в стаята си, а последното нещо, което помни, е как замахва към нея.

Тя обяви, че Георгиев е упражнявал насилие върху нея и преди това в продължение на последните четири-пет месеца по време на отношенията им, но тя не е казвала на никого и твърди, че е прикривала синини с грим. Майка й Ивелина Михайлова разказа, че Георгиев дори забранявал на дъщеря й да носи определени дрехи, като самата тя получила предупреждение от него в текстово съобщение в месинджър. Дебора Михайлова разказа и за част от заплахите, които бяха представени и в досъдебното производство за закани за убийство, по което Георгиев беше задържан и оставен в ареста в началото на август след силния обществен отзвук по случая.

Дебора Михайлова застава пред камерата с огромните белези и шевове, които се виждат по двата й крака, показва и другите следи. Тя отговаря за първи път на въпроси за случилото се в в предаването "Цанов напред и нагоре", което се излъчва в YouTube. Разговор с нея и родителите й, както и с адвоката й беше излъчен в канала на Станислав Цанов в събота (2 септември) вечер. Той уточни, че има и дълъг вариант на тричасово предаване само за неговите "патрони" (потребителите, които подпомагат канала чрез дарения и получават повече материали).




Стилът на Цанов не е интервю едно към едно, а във видеото са монтирани части от разговори, негови коментари, кадри от протестите, Георгиев в съда и други, поставен е и общо проблема с домашното насилие, в разговора с адвоката участва и залятата преди години със сярна киселина Мария Бонева, за която се разбра, че помага на момичето. Информацията в този текст е на базата на разказаното в достъпното свободно предаване.

Досега от протоколи и разпити на момичето веднага след нападението се знаеше, че при първия разпит Михайлова заявява, че не може да е сигурна кой е бил мъжът, във втория - ден по-късно, вече е по-сигурна в посочването му на база дрехи, ножчето и особено парфюма. От тях се разбира, че преди това на гости й е бил бившият й приятел.
Дебора Михайлова беше нападната в дома й в Стара Загора на 26 юни вечерта, има 21 прободни рани, счупен нос и скула, остригана е била лявата част на главата й. За случая разказа пред медии майка й месец по-късно. Георгиев, който е бил освободен по досъдебното производство за нападението, беше задържан и оставен в ареста заради заплахи за живота към Михайлова. Той отрича да е нападнал Михайлова и да я е заплашвал, а в показанията си твърди, че е бил във видеочат с нея минути преди нападението и тя му е писала, че на вратата й се звъни.


Случаят получи огромен отзвук - от протести срещу насилието в цялата страна до извънредни промени от депутатите в законодателството за уреждане на насилието в "интимна връзка".

"Въпреки всичко аз го разпознах"

В предаването "Цанов напред и нагоре" Дебора Михайлова разказва, че след училище е била вкъщи, чули са се с Георгиев, след като той вече е бил в колата и пътувал към нея. Позвънило се е на домофона, никой не е отговорил на въпроса й "Кой е", тя го е задала втори път по думите й по-яростно, защото вече се е била ядосала, че трябва да пита отново и той е казал "Аз съм" и тя е отворила. Михайлова разказа, че не е станала да го посрещне, а продължила да се подготвя и след това видяла как се показва синя медицинска ръкавица, а след това мъж с маска.

На въпрос уточнява, че не го е виждала с маска преди, и добавя: "въпреки всичко аз го разпознах". Михайлова разказа, че първо помислила, че се "бъзика" и го попитала "к'во се е..ваш с мен бе, знаеш че съм страхлива". Последното нещо, което помни, че е замахва с юмрук и следващите спомени са при съседката. От информацията досега се знаеше, че след като се свестява, тя слиза да търси помощ на долния етаж и съседката се обажда на 112.

В излъчената част не се разбира дали Михайлова има версия защо е била нападната тази вечер, какви са били разговорите им преди това.

Прокуратурата обяви в края на юли, че единствената версия, по която работи за нападението, е ревност, но без да дава подробности.

"Просто ми удари шамар"

В разказа си казва, че е била влюбена в Георгиев, с когото се запознава в дискотеката, в която той работи (бел ред. - името на клуба не беше назовано). Тя ходи там, преди да е навършила 18 години, и той я е допускал въпреки забраните и без да заплаща, както обикновено било с другите непълнолетни.

Според Михайлова миналия септември той е започнал да показва внимание към нея и че я харесва - "дали ще ме щипне, дали ще се усмихне". Каза, че й е казал, че е разведен със съпругата си. Тя разказа, че никога не са излизали заедно "в обществото", освен ако тя не отиде до работата му да се видят и че също никога не е ходила в дома му.

Момичето обясни, че първият случай на насилие е, когато той просто й удря шамар и си тръгва, без тя да каже дума, не се разбра какво е провокирало тази реакция.
"Всеки път, когато сме се виждали, е имало агресия", заяви Дебора Михайлова. Удряне на шамар, удряне в корема по думите й. "Веднъж ме хвана за гърлото, причерня ми, а той ме пусна и каза - "Спокойно, знам какво правя, няма да умреш" (това е една от заплахите, включени в производството за заканите за убийство). Тя каза, че Георгиев редовно я е обиждал.


Михайлова разказа, че е отварял прозореца и е коментирал, че няма да оцелее. А майка й разказа, че той не й е позволявал да носи напр. клинове.

В края на август (28 август) съдът гледа отново мярката за задържане на Георгиев по искане на неговата защита, след като ДНК експертизата е показала, че "няма какъвто и да било биологичен материал по дрехите, с които се твърди, че Георги е бил в нощта на нападението срещу Дебора" (по думите на защитника му Валентин Димитров). Намерената на местопроизшествието стъпка от обувка категорично не е на Георги - нито по вид, нито по размер, обяви още адвокатът.

Мярката беше гледана при закрити врати, след искане на прокуратурата, заради това, че могат да бъдат изнесени интимни подробности от живота на жертвата и на обвиняемия. След това се разбра, че имало нови свидетелства, че Георгиев е бил закаран до и взет от дома на Михайлова същата вечер. Съдът го остави в ареста.



Източник: Дневник



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 04.09.2023 17:14

    кастрация за садиста, друго не помага, психиатрите да сложат диагнозата тежък психопат

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

водолей