Свързани новини

14.09.2012 12:45

ДЕА: България има добри морски капитани за наркотрафик

Видян 1678 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Трафикът на кокаин към Европа продължава да се увеличава заради големите печалби, които получават трафикантите. България има достатъчно добре подготвени морски капитани, които да участват в трафика, смята ДЕА.


„Цената на кокаина е най-висока в Европа, което прави наркотика много доходоносен за престъпните организации от Южна Америка. Те пренасят кокаина към Европа, тъй като печалбата е по-добра, а за по-малки количества, печелят повече, отколкото в САЩ." Това заяви в четвъртък регионалният директор на Американската агенция за борба с наркотиците (ДЕА) Марк Дестито след конференция в България, предаде АФП. Не такъв е случаят с трафика на хероин от Азия към Европа, чието ниво „остава практически непроменено” и чиито „печалби са непроменени” през последните години, добави директорът.


Марк Дестито ръководи четиридневна среща в Правец, в която участваха експерти от 26 държави от Близкия Изток, Средна Азия, Балканите, САЩ и Русия. Конференцията позволи да се обмени опит, да се планират съвместни операции, да се споделят добрите практики, за да се оптимизира борбата с организираната престъпност, заяви домакинът на събитието вътрешният министър Цветан Цветанов.


България има достатъчно добре подготвени морски капитани, които могат да преведат яхта от единия край на океана до другия. Ще струва значително по-евтино от цената, която би била заплатена на човек с друга националност. Този каза по БНР главният секретар на МВР Калин Георгиев по повод зачестилите случаи на пресичане на трафик на големи количества наркотици, в които са замесени българи. Този извод направили пред Георгиев представители на ДЕА.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

стрелец