Свързани новини

02.07.2021 12:12

ДБ се явява на избори, за да излъчи управление за промяна: Христо Иванов

Видян 2000 пъти | Коментари 7
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Демократична България“ се явява на изборите, за да бъде сформирано не каквото и да е управление, а управление за промяна и дълбока трансформация на страната. Това заяви съпредседателят на обединението Христо Иванов в петък пред Нова телевизия.


Според него някои от промените ще изискват мандат от четири години, затова следващото управление трябва да бъде стабилно. То трябва да бъде сформирано около конкретни политики и програмни цели.


"За някои от големите промени ще се изискват конституционни мнозинства. Това са въпроси, които трябва много внимателно да се изговорят и подготвят. Затова е важен въпросът какви ще са електоралните съотношения и затова не поставяме предварителни условия", заяви Христо Иванов, предаде Медиапул.


Той добави, че "Демократична България" е готова да разговаря с другите партии на промяната за различни формати на управление. Единият от тях е за пълна коалиция, при която има съгласие по всички сектори. "Има и вариант да търсим някой от другите инструменти за подкрепа без да имаме участие в кабинет", каза Иванов.


По-нататък той защити тезата, че министър-председателят не е просто една титла срещу името на определен човек, а изисква много повече качества. Както и че парламентът трябва да възвърне ролята си.


"Премиерът е функция на много въпроси. Не е просто име с тиренце "министър-председател" срещу него. Бих подкрепил премиер с административна компетентност и лидерски качества, който обаче е със съзнание, че трябва да връща власт, да връща към парламента, към общините и структурите на местната власт", заяви той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Гопето 04.07.2021 22:30

    Христо Иванов вече се провали веднъж като министър на правосъдието. Не очаквайте промяна от човек, който изпълнява заповедите на Маджо и Иво Прокопиев.

  • 004 Anonimen 04.07.2021 16:27

    Тия са с поредната неадекватна реакция. Хората се чудят как да преживеят. Как да си платят сметките и да си купят хляб след като не са работили или са останали без работа, а тия ще им обясняват за дигитализация. Ами то като нямат пари да си платят за интернета, колкото и да ги дигитализират тия хора, ефект няма да има.

  • 003 Калин 03.07.2021 08:35

    ДБ се явява на избори за да изкара некой лев

  • 002 Милен 03.07.2021 08:34

    Иванов е пълна противоположност на промяната

  • 001 Петър 02.07.2021 18:06

    Промяната ще е, че неуспелите политици от ДБ ще забогатеят – това и нищо друго.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

телец