Свързани новини

21.08.2021 15:54

ДБ съгласни за друг премиер от ИТН, но не и с мандат на БСП

Видян 4700 пъти | Коментари 7
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Демократична България" са готови да приемат нов кандидат за премиер, предложен от ИТН. Ако обаче третият мандат отиде при БСП, от ДБ няма да подкрепят такова правителство. Това става ясно от коментар на съпредседателят на ДБ и зам.-шеф на НС Атанас Атанасов пред dir.bg. ВИЖ ВИДЕО ТУК!



Според Атанасов отговорността сега е на президента Румен Радев. Ако президентът иска гласовете на коалицията да участват в съставянето на правителство, не бива да прави тази стъпка, предупреждава той относно възможността мандатът да отиде при БСП.


Повод за коментара му е сложната ситуация в 46-то НС, чиято съдба ще бъде решена окончателно през следващата седмица, когато ще се проведат нови разговори между партиите на протеста за подкрепа на правителство с третия мандат.


Във връзка с датата на президентските избори, която трябва да бъде определена от това Народно събрание, Атанас Атанасов каза, че когато въпросът бил поставен по време на председателски съвет от председателя на парламента Ива Митева, нито една от политическите сили не е взела отношение. Според Атанасов, в момента парламентарно представените партии не се интересуват от президентските избори, а от съдбата на 46-ото Народно събрание.


В "Демократична България" не виждат проблем, ако до края на тази година не се приеме държавния бюджет за 2022-ра. Атанас Атанасов цитира закона за публичните финанси, в който се предвижда годината да започне, като държавата харчи 1/12 всеки месец от стария бюджет, и когато има избран парламент, тогава той да приеме нов бюджет.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 006 Васил 23.08.2021 20:42

    ДБ са съгласни на всичко, само и само да хванат постове и високи заплати, че са доста изгладнели тези шушумиги!

  • 005 Anonimen 23.08.2021 11:34

    с 2 думи ДБ са готови на ВСИЧКО за малко власт

  • 004 Бойкот на dir.bg 22.08.2021 15:15

    От опит съм установил, че "dir.bg" е БКП-мутро-милиционерски сайт! В дискусиите им се попускат само верните на Партията участници, а останалите ужким регистрирани се изтриват, блокират, цензурират! Дори публикуваните линкове на снимки или статии са достъпни само за допуснатите "правоверни", но не и за всиките регистрирани, дири без да са публикували някакво мнение! А днес ясно лие чия собственост е и кой определя политиката му?! Очудвам се защо Атанасов удостоява с внимание и уастие този червен партийно-ченгесарски сайт, чийто модератор преди време беше самия Жан Виденов?! Бойкотирайте "dir.bg"!!!

  • 003 Anonimen 21.08.2021 19:21

    Гледам овцата чете "Афера" медията която е зависима от парата, а пък Томова толкова е "пожълтяла" че трябва да се изследва за жълтеница ! "Афера" в медията за малоумни и мозъчно недоразвити човекоподобия подлежащи на лесна манипулация !

  • 002 Можете да бъдете „полезен черен“, „полезен индиец“, „полезен евреин“ и дори „полезен бял туземец“. 21.08.2021 19:02

    Петьо Блъсков ни изнася новина от "кунята' на едната банда грабители: по настояване на Портиера на американското посолство и след съгласуване с чичко Сорос, "Дай, България" ще има ново ръководство - Киро Канадеца ще смени Христо Бойкиев. ПИТАНЕ НА МИНЧО ХРИСТОВ КЪМ КИРИЛ ПЕТКОВ НА 13 08 2021 В НС https://www.youtube.com/watch?v=4gUgNOa4cSY

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

близнаци