Свързани новини

28.12.2020 10:42

Даже с Мангъров говорих - и той ще се ваксинира: Борисов

Видян 1718 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Наблюдава се тенденция към увеличаване броя на оздравелите от Covid-19 и спад на починалите и облекчаване на здравната система. Тези констатации направи премиерът Бойко Борисов по време на тазсутрешното си посещение в столична болница заедно със здравния министър Костадин Ангелов, предаде БНР.

Борисов коментира и темата за ваксините:

"Виждате, все повече информация, все повече ще обяснявате на хората, ще дойдат различни ваксини, за да могат личните лекари да кажат при кой каква е най-подходяща".

Според премиера спасението на България и Европа от коронавируса е през ваксинирането.

"Ваксинирането. Това е най-важното. Аз мисля, че хората много бързо ще ги убедят вече докторите, които са се ваксинирали, като видят, че няма странични ефекти. Бъдете спокойни. Просто обяснявайте повече. След като най-добрите ни доктори се ваксинираха и продължават да се ваксинират, пациентите им вярват".
„Ще видите, че ще достигнем процента, сега, когато виждат знаковите ни доктори, тези, които вярват в науката и медицината. Даже с Мангъров говорих - и той ще се ваксинира. И него го ваксинирайте публично, защото ми каза, че е 100% за ваксинирането”, призова Борисов.

В рамките на посещението на министър-председателя директорът на Света Анна д-р Славчо Близнаков посочи, че е имало период, в който всички легла за COVID-19 пациенти в болницата са били заети от заболели. Годишно през лечебното заведение минават над 30 000 пациенти, тъй като болницата е най-високо технологична.

Борисов изтъкна, че правителството ще отпусне средства за нов скенер за Св. Анна, тъй като наличната апаратура е остаряла. Необходимите 1,4 милиона лева ще бъдат осигурени през бюджета на Министерството на здравеопазването, предаде Нова тв.

Правителството ще подпомогне болницата и при изграждането на нов параклис, а с осигурените вече близо 1 милион лева от Министерския съвет Св. Анна разполага с изключително модерно оборудвана инвазивна кардиология.


 


Виж видео ТУК!


 




 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 28.12.2020 19:25

    Писмо от медицински работник до Главния санитарен инспектор: Скъпи д-р Кунчев, Изминаха 20 дни след ваксинацията. Според Вас, дали е нормално единият ми тестис да е по-голям от другите два? С уважение, Пенка

  • 001 болен мозък 28.12.2020 11:20

    Сега остава и Мангъров да осъди този патологичен лъжец!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион

Въздържайте се от сложни решения с продължително влияние

Въздържайте се от сложни решения с продължително