Спешната проверка показала, че Василев сам е пуснал съгласуване за назначението с останалите министри. Като дал 60 минути за отговор, след което разписал Виолета в ЕИБ.

Свързани новини

13.06.2023 17:40

Даже Киро и премиерът изненадани как Асен назначи жената на Лорер в евробанката

Видян 5544 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Спешен съвет при премиера Николай Денков е опитал да разбере как е станало назначението на Виолета Лорер за представител на България в Европейската инвестиционна банка (ЕИБ), съобщи 24 часа. Часове по-рано стана ясно, че съпругата на депутата от ПП/ДБ Даниел Лорер е получила поста лично от министъра на финансите Асен Василев. На срещата той е бил помолен да се откаже от назначението.


При Денков бяха: вицепремиерът Мария Габриел, съпредседателите на ПП/ДБ - Кирил Петков, Христо Иванов, Владислав Панев и Атанас Атанасов. А от страна на ГЕРБ/СДС участваха: Деница Сачева, Десислава Атанасова и Томислав Дончев.
Формациите, които иначе „не са в коалиция” е трябвало да уточнят новите зам.-министри, областни управители и членове на регулатори. По време на срещата обаче станало ясно, че Василев е назначил Виолета в ЕИБ. Като изненадани от новината били дори Петков и Денков.


Спешната проверка показала, че Василев сам е пуснал съгласуване за назначението с останалите министри. Като дал 60 минути за отговор, след което разписал Виолета в ЕИБ.


Българските представители в европейските институции се обсъждат от МС, а не са лични назначения на отделните министри. Информацията, че Виолета Лорер отива в ЕИБ подкрепя информацията на 19’, че съпругът и Даниел Лорер е най-вероятният нов български еврокомисар на мястото на Габриел в ЕК.



Егор Глазунов


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.