Свързани новини

31.03.2010 10:06

Дават на концесия част от Западния парк

Видян 1734 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

До края на май трябва да бъде обявен търг или конкурс за концесионирането на част от Западния парк, каза вчера главният архитект на София Петър Диков по време на кръгла маса на тема От зелени дни - към зелена стратегия за София. По думите му подготовката на процедурата от експертите в общинската дирекция Обществени поръчки и концесии е на финала. Решението за концесиониране е взето през ноември 2007 г.


С концесията според главния архитект ще може да се реши поддръжката на парка, сигурността, благоустройството и проблемите с търговските и преместваемите обекти.


В момента тази зона от парка е голямо сметище на автомобилни гуми, стари коли и на „разни други интересни боклуци“. Главният архитект съобщи, че се планира да се възложи през втората половина на тази година подготовката на планове на всички паркове. Десетки години в София не е правен такъв план, а ако са правени, в повечето случаи то е било основно с цел да се „отхапят“ терени, които биха могли да се застроят. С подготовката на плановете ще се даде рамка за ресурса, който трябва да заделим, и ще има яснота за парковете, които все още ги няма, каза Диков.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв