Свързани новини

26.05.2010 17:23

Дават Егида на прокурор

Видян 1440 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Материалите за разхищенията на бившия шеф на общинска фирма  Егида Момчил Ямаков бяха внесени вчера в прокуратурата. Щетите, нанесени на Егида, са за над 1 млн.лв., каза пред bTV криминалистът Ботьо Ботев, началник на звено Вътрешен контрол в Столичната община. Необходима е обаче и счетоводна експертиза, за да се установи дали няма и други щети за периода от 2005 до 2009 г. , посочи той.


Преди две седмици кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че общинската провека в Егида е показала незаконно изразходване на средства. С общински пари били купувани машинка за подстригване на нос, четки за зъби и котлони. Шефът на дружеството ползвал 7 автомобила, а старо облекло за служителите след  химическо чистене било заприходявано като ново.


Вчера Ботев отхвърли твърденията, че Бойко Борисов е знаел за злоупотребите на Ямаков още през 2006 г., когато беше кмет на София, и поиска неговото отстраняване. Разплитането на далаверите в общинската фирма станало през 2007 г. по сигнал на тогавашния зам.-кмет Цветан Цветанов. Той бил в гарнизонното стрелбище за проверка и не е бил допуснат до обекта, обясни Ботев. По думите му тогава Демократическата партия на Александър Праматарски е осигурила "чадър" над Стрелбището.


Ботьо Ботев отказа да спомене имена, но заяви, че протичат лица и фирми, които се преплитат със Софийски имоти. Гарнизонното стрелбище до хотел Хилтън по думите му е било отдадено за 7 стотинки на квадратен метър за 10 години занапред. Ботев допълни, че обектът от 2004 г. е обявен за национален паметник на културата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

риби

Понякога, само понякога, се събуждате с вяра

Понякога, само понякога, се събуждате с вяра, с усмивка,