Сега те са длъжни да държат 100% от запасите си в нашата страна. Ако сега собственик на акцизен склад откаже на търговец на горива да му се съхраняват горивата, глобата е символична от 500 до 2000 лева. Прието бе предложението на ГЕРБ и на ДПС глобата да бъде много по-висока -  от 1 до 2 милиона лева при първо нарушение, а при повторно до 5 милиона лева и отнемането на лиценза.

Свързани новини

25.10.2023 14:10

Държавният резерв да поеме управлението на базите за съхранение на горива на Лукойл: Енергийната комисия

Видян 938 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Държавният резерв да поеме управлението на базите на "Лукойл Нефтохим" за съхранение на горива, реши парламентарната комисия по енергетика с промени в Закона за запасите от нефт и нефтопродукти. Предложението е на ГЕРБ и ДПС. Това е една от спешните поправки в Закона за прилагане на изключението за руския петрол, предаде БНР.

С 10 гласа "за" и нито един "против" Парламентарната комисия по енергетика прие на първо четене промените в Закона за задължителните запаси от нефт и нефтопродукти. Според тях търговците на горива вече ще имат правото да държат до 70% от задължителните 100 дневни запаси от нефт и нефтопродукти в чужбина на територията на държава, членка на Европейския съюз и само 30% на територията на България.

Сега те са длъжни да държат 100% от запасите си в нашата страна. Ако сега собственик на акцизен склад откаже на търговец на горива да му се съхраняват горивата, глобата е символична от 500 до 2000 лева. Прието бе предложението на ГЕРБ и на ДПС глобата да бъде много по-висока -  от 1 до 2 милиона лева при първо нарушение, а при повторно до 5 милиона лева и отнемането на лиценза.

Така ще се реши несправедливост, тъй като над 90% от лицензираните акцизни данъчни складове на територията на България са собственост на "Лукойл" и компанията злоупотребява със своето положение на пазара. Окончателно промяната трябва да бъде приети на първо четене на пленарното заседание в петък.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

везни

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот,