Свързани новини

06.03.2011 15:17

Държавният департамент на САЩ потвърди Супер 19'

Видян 1602 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Годишният доклад на Държавния департамент на САЩ в прав текст потвърди публикацията на Супер 19' от 4 февруари. Тогава тиктакащият седмичник единствен в България разкри, че „с идването на Ваньо Танов за шеф на Агенция Митници борбата с трафика на наркотици е административно понижена“ и това е понижило ефективността й. 
В доклада на Държавния департамент, който бе определен от премиера Бойко Борисов за най-добрия, правен някога за страната ни отвъд океана, директно се казва, че битката с дрогата е занемарена. Позицията на министър-председателя от своя страна пък също потвърждава версията на Супер 19', че Борисов и вътрешният министър Цветан Цветанов в случая са добрите, защото те натискаха Танов да продължи твърдата линия срещу наркотиците. Впрочем, в последните 20 години именно заради борбата с дрогата началниците на разтурената от сегашния шеф на Митниците дирекция бяха награждавани многократно в чужбина.
Междувременно вчера Ваньо Танов обяви, че голяма част от организираните престъпни групи са се преориентирали от трафик на наркотици към контрабанда на цигари. Засилването на контрола от българска и от турска страна по южната ни граница е принудило трафикантите да търсят други пътища, най-вече по море.
Затягането на сигурността на външните граници на България заради приемането в Шенгенското пространство е изместило Балканския път на наркотика към Черно море, показва анализ, цитиран от вътрешния министър Цветан Цветанов.
В момента текат процедури за закупуване на осем скенера, които да бъдат инсталирани до края на годината по морската и по западната ни граница.
До края на месеца ще бъде създаден и единен център за анализ на риска, в който ще постъпва информацията от всички скенери, съобщи Танов.


снимка: БТА



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей