Свързани новини

25.08.2021 16:00

Държавната петролна компания нищо не свърши, а изхарчи над 400 хил. лв. за заплати

Видян 3947 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изхарчени 413 320 лв. от началото на 2021 г. до средата на август, неполучени лицензи за данъчни складове и все още невзети от Държавния резерв петролни бази, което трябваше да стане до юли 2021 г.. Това е равносметката от започналата през декември 2020 г. дейност на сформираната от правителството на ГЕРБ да създава конкуренция и сваля цените на горивата "Държавна петролна компания" (ДПК), чието ликвидиране сега се предлага от "Демократична България" с внесени поправки в Закона за държавните резерви и военновременните запаси, съобщава Медиапул.

Данните за свършеното от компанията, която според плановете на бившите управляващи, вече трябваше да е открила и първите държавни бензиностанции, са предоставени от служебния икономически министър Кирил Петков в писмен отговор на парламентарно питане.

Според приетия миналата година от ГЕРБ правилник за структурирането на държавното предприятие, три месеца след вписването на ръководството на ДПК трябваше да е подадено пред агенция "Митници" заявление за издаване на лицензи за управление на данъчни складове, за да му бъдат прехвърлени двете петролни бази със запасите от суровината, които са към Държавния резерв. Към момента ДПК не фигурира в публичния регистър на лицензираните складодържатели и данъчните складове, поддържан от митниците. Дали е подадено заявление, което е условие за предаване на нефтените запаси на наскоро сформираната компания, не е ясно.

От отговора на Кирил Петков обаче се разбира, че предприятието е провело срещи с Държавния резерв, след които са били изготвени различни варианти за подписване на споразумение, уреждащо условията, реда и сроковете за предаване на физическите петролни активи от Държавния резерв към


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 закриване 26.08.2021 11:47

    Всички държавни компании създадени от крадливата престъпна Мутра са с цел ограбване и източване на държавата, респективно всички българи, където са назначени купища роднински и шуробаджанашки калинки с огромни и цинични за стандарта заплати

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

близнаци