Свързани новини

15.02.2012 15:46

Държавата позлатява частните училища, да се готви НБУ

Видян 2190 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Отдавна предупреждаваме, че Сергей Игнатов е опасен за българското образование. След като се наложи Брюксел да ни бие шамари и да ни заплашва със санкции, заради това, че 2 години и половина не е в състояние да произведе закони за средното и за висшето образование, първият от тях е налице като проект. И веднага хвърля публиката в джаза.
Частните училища и детски градини ще източват бюджета с 10 млн. лева годишно. Те хем ще събират своите свръх такси от хората, дали хлапетата си в тях, хем ще тежат и на хазната. Тя ще им дава по още 1200 лева на питомец, за да им удвои парите в касичките. Това, ако не е корупция и наглост, ще кажете вие!
А ние ще ви подготвим, че скандален член като чл. 281 от проекта за закон за средното образование ще има и в този за висшето. Ще се окаже, че държавата ще спонсорира Нов български университет, откъдето дойде ненагледният министър.
Ами няма милиардерът Сорос да си харчи парите в основания от него ВУЗ, когато това може да прави скъсаният български данъкоплатец. Ала студентите в частния университет едва ли ще бъдат освободени от големите си такси.
Най-обидното в цялата работа е, че бедните ще плащат за децата на богатите. Хората дори с минимална заплата ще заделят левчета чрез данъците си, за да пълнят гушите на просветната мафия и на онези, които досега я хранеха – плащащите такси за частни детски градини и учулища.
Тази наглост не е изненада, след като единственият досега приет закон в сферата е този за научните степени. Който позволи министърът най-накрая да стане професор. А заедно с него и всякакви касапи, учили и недоучили медицина, които ще бъдат произвеждани в професори от нароилите се из страната съмнителни ВУЗ-ове.
19’ вече писа и за друга шокираща новост в проекта за закон за средното образование. Вместо да стимулира обучението при положение, че българските ученици са на дъното по грамотност в ЕС, ще се допуска преминаване в по-горен клас и с двойка в средното училище, а в началното няма да има повтаряне на класове. Сиреч, ще се стимулира неграмотността. А не примерно професионалната квалификация, за която се моли бизнесът, който изпитва недостиг на адекватни кадри.
Трудно би могла да бъде обяснена подобна идея, обричаща населението на нашата държава на перманетна бедност в свят, където водеща е икономиката на знанието. Дали зад всичко това не прозира братската помощ на загрижените за нас американци, които през тези 22 години направиха, каквото можаха, за да сринат чудесната образователна система в нашата държава? Или пък лакейството на българските им послушници. Разни умници като министър Игнатов и неговата ръководителка Румянка Таулова – майката на финансовия министър Дянков.
Накрая ще ви разкажем една история която не е виц, а е реалност – въпреки че законът изисква категорично шефовете на кабинетите на министрите да бъдат с висше образование, точно тази на просветния министър няма подобна тапия. Ама е приятелка на Дянковата майка...


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

близнаци