22.03.2009 12:38

Държавата и собствениците на заведения имат дългосрочен интерес в Студентски град

Видян 1481 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Единствено собствениците на заведения и държавата имат дългосрочен интерес в Студентски град" Това каза на пресконференция Павел Павлов, председател на Управителния съвет на Сдружението на собствениците за заведения в Студентски град, предаде БГНЕС.


Според Павлов, студентите и ректорите имат негативна реакция по отношение на заведенията, а нямат дългосрочен интерес там. По думите му, те възприемат собствениците като "хора, които сервират алкохол на добрите млади студенти и опорочават едва ли не целия учебен процес” в Студентски град. "Едва ли със затварянето на заведенията ще се решат всички проблеми на Студентски град”, коментира Павлов и допълни, че наредби се издават в общината без да се формулират ясно проблемите. Според Сдружението на собствениците на заведения в Студентски град, промените, които се приемат в Наредба № 1 за обществения ред и опазването на общинските имоти на територията на Столична община, са абсурдни. "Наредбите щяха да са нещо хубаво ако бяха правно обосновани и бяха поискали нашето становище и на засегнатите браншови съюзи”, посочи още той. Собствениците на заведения в Студенски град се оплакаха, че Наредба 1 си противоречи на Наредбата за реда и условията за извършване на търговска дейност на територията на Столичната община и Наредбата за преместваемите обекти, за рекламните, информационни и декоративно-монументални елементи и за рекламната дейност на територията на Столична община. Те са притеснени от това, че Наредба 1 предвижда забрана за сервиране и за използване на маси и столове и да работят след 22 часа на заведения, които се намират на отстояние 30 м от жилищна сграда. Това изменение обаче важи за всички, а не само за заведенията в Студентски град. Собствениците се опасяват, че наредбата не е създадена, за да ограничи шума и да се осигури спокойствието на гражданите. "Ако общината я притеснява шума би трябвало той да се посочи като причина в наредбата”, смята Павлов. Той добави, че наредбата противоречи на Конституцията. Освен това Павлов отчете, че глобите са субективни и пораждат съмнение за корупция и призова областният управител и омбудсманът на София да се сезират по проблема.
По отношение на проверката на заведения, която разпореди главният архитект на столицата Петър Диков, собствениците потвърдиха, че тя не е обхванала всички и такава проверка би трябвало да има в цяла София. "При нас не са гърмели бомби пред вратите на заведенията”, твърдят собствениците от Студентски град. Те искат да се изслушва тяхното мнение и наредбите, които ги засягат да бъдат подлагани на широко обществено обсъждане. Олег Атанасов, член на УС на сдружението коментира, че Студентски град е най-сигурното място в София, но студентите живеят в нечовешки условия, а именно условията на мизерия създават агресивно поведение у хората. Според Бисер Кирилов член на УС, постепенно се ограничават условията на бизнес в условия на икономическата криза и намаляват работните места.
Собствениците ще решат дали да оспорят невлязлата все още наредба в съда. Те призоваха всички собственици на заведения в София да се съберат в голямата зала на Американския университет във вторник, за да обсъдят съвместните си действия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

лъв