Свързани новини

03.03.2013 14:38

Държавата харчи като за последно: 2 млрд. извънредни за 2 седмици

Видян 1648 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

536 милиона лева е достигнал бюджетният дефицит към 28 февруари. Това е половината от неговия годишен обем от 1,1 млрд. лева. В това число не влиза взетия тези дни нов държавен заем от над 800 млн. лв., стана ясно от официалната информация на хазната.

„Само за два месеца ГЕРБ натовари българите с 2 млрд. лв. задължения”. заяви лидерът на БСП Сергей Станишев. Само в петък Министерският съвет е раздал 411 млн.лв. С тях през последните две седмици общо 857 млн.лв. са раздадените средства. Най-много пари 125,9 млн. лв. отиват за водния цикъл на Пловдив, а за този в Добрич – 105,5 млн. От 350 млн. в програма Околна среда парите са предвидени главно за нови мотриси на метрото, за водни оръдия срещу демонстранти на жандармерията и за пожарни. Нова спортна зала в Пловдив е финансирана с 24 млн. лв., а подобна във Варна – с един милион. Извънредни бюджетни кредити се отпускат на София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Плевен, Русе. Всички кметове са от ГЕРБ.

Като към тези 857 млн. лева, добавим 840 милиона непредвидени субсидии за олигарсите в земеделието – 150 зърнари, заради които държавата опоска резерва до дъно и взе нов заем с падеж през август, точната обща сметка е 1 697 331 660 лв. 

„Искам да запитам главния прокурор – какви мерки взема, за да спре разхищението на държавните средства от това правителство”, попита лидерът на БСП и постави още въпроса – какво става и с разследването по случая с Мишо Бирата.




Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

лъв