Свързани новини

28.05.2009 14:23

Държавата губи над 1,5 млрд. лева от контрабанда

Видян 1030 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Над 1.5 млрд. лева губи държавата ни от контрабанда. Това съобщи на префконференция д-р Веселин Пасев от неправителствената организация „Сигурност и развитие”, предаде БГНЕС.


Пасев даде пример с цигарите, където 15 % от вътрешни пазар е контрабанда, от която държавата губи над 200 млн. лева годишно. Според него, държавата насърчава контрабандата и вреди на бизнеса. Като не е предприема действия като европейските страни за намаляване с 10 – 15 % ДДС. Той направи сравнение между състоянието на граничните пунктовете на Турция и нашите и коментира, че у нас то е азиатското, а не в съседката ни. „Инфраструктурата ни е азиатска”, смята той. Страната ни няма единна стратегия по тези въпроси комуникация с европейските органи по въпросите на граничния контрол, което според него също е грешка. От „Сигурност и развитие” коментираха още, че има някаква връзка между НАП и митниците, но не толкова съществена. По покана на организацията у нас е Конър Фоли - експерт от ЕС в областта на сигурността по границите. Според него, трябва да да се интегрират дейностите и сигурността на границите да се разглежда по един интегриращ, холистичен начин. Освен това не само българското правителство е отговорно за сигурността на границите, а и европейските институции, защото те са и външни граници на ЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци