„Нямаме проблем със средствата за обезщетения, но хората трябва да заявят унищожените територии в документи. Има и бумащина, която трябва да се свърши“, каза още Гечев.

Свързани новини

07.09.2022 10:11

Дървата, донесени от наводнението в Карловско, остават за хората: Служебният министър на земеделието

Видян 1859 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Всички дърва, които са донесени от наводнението в Карловско, остават за хората – те няма да плащат за тях, обяви служебният министър на земеделието Явор Гечев в студиото на „Тази сутрин“.


„Има много спекулации, но никой няма да плаща никакви дърва. Материалът се износва в складове, определени от кметовете на населените места и след това се разпределя на хората“, каза Гечев. По думите му се очаква да се добият около 10 хиляди кубика.


Той коментира, че в документите за дърводобив не са установени нарушения, но това е на хартия. „Дали това съответства на място, тепърва ще разберем. Всичко трябва да става пред очите на медиите. Щом местните хора имат съмнения за дърводобива в района, ние сме длъжни да се съобразим с тях“, коментира Гечев.


Относно данните, че в района е имало компрометирани диги покрай реката, Гечев коментира, че ще бъдат проверени всички предписания към напоителни системи.


„Нямаме проблем със средствата за обезщетения, но хората трябва да заявят унищожените територии в документи. Има и бумащина, която трябва да се свърши“, каза още Гечев.


Относно предстоящите през уикенда валежи, земеделският министър каза, че се надява природата да ни пощади. „Нека имаме още малко хубаво време, да укрепим дигите, да се отпушат коритата“, каза той.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

козирог