Свързани новини

28.02.2014 11:05

ДАНС и Спецпрокуратурата удариха данъчни измамници

Видян 1800 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С удар само за 24 часа на три организирани престъпни групи, занимаващи се с данъчни измами и източване на ДДС, се похвалиха рамо до рамо Специализираната прокуратура и ДАНС, предава нюз.бг.


В успехите си те посочват над 50 претърсвания и изземвания на територията на цялата страна, сред които градовете София, Видин, Пловдив, Стара Загора и Велинград, 40 разпитани свидетели и 27 задържани собственици и служители на сгрешилите фирми.


Задържани в този момент остават 11 души, а след направен анализ на доказателствата ще станат ясни и повдигнатите обвинения.


Светкавично ДАНС и прокуратурата са се задействали по три досъдебни производства, които имат връзка по между си. Разкритията говорят за данъчни измами от страна на въпросните три фирми, източване на ДДС за дейност, която не е била истински извършвана.


Едната от разбитите групи е снабдявала фирмите с т.нар. "кухи фактури", които представляват документи с невярно съдържание. "Иззети са тонове документи", обяви председателят на ДАНС Владимир Писанчев.


Сред тях има множество фактури, печати, електронни подписи и черни тефтери на фирмите. "Най-голямата находка е един гараж в София, пълен със скандални фактури", призна апелативният прокурор на Специализираната прокуратура Даниела Попова.


Разследващите органи категорично отрекоха да има връзка между тази операция и вчерашните обиски в Общинска банка и Столична община. Все пак Писанчев загатна, че и в този случай може да се говори за участие на общински и държавни служители. Все още такива обаче няма задържани.


Самите фирми са работили официално в различни сфери като например търговия със захар или горива. Именно заради това в хода на удара на спецслужбите са проверени и няколко петролни бази.


Тези данъчни измами са факт "под масата" от около година насам, но преди няколко часа в един от офисите са били открити фактури за период преди тази една година и са на стойност 54 млн. лева.


"Загубите за държавната хазна само за една година от разбитите данъчни схеми надвишават годишния бюджет на ДАНС", посочи мащабите самият Писанчев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

рак