04.11.2015 16:45

ДАНС-аджии не открили къртиците в МВР при операцията Червеи

Видян 1237 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Въпреки че направили 5-6 опита, агенти на ДАНС не са успели да открият кой извършва манипулации в информационните системи на МВР при т.н. операция Червеи, предава 24 часа.
Това обясниха бившият шеф на отдела за прилагане на СРС Иван Бонев и тримата му подчинени, които са работили по акцията. Информацията стана ясна, след като бе гледано делото срещу скандалната магистратка Владимира Янева и ексначалникът на отдел Вътрешна сигурност към МВР Тодор Костадинов. Костадинов е обвинен за това, че е поискал използването на СРС спрямо информационната система, а Янева - че го е разрешила за повече от регламентирания срок.



Двамата агенти на ДАНС са ходили няколко пъти в полицейските управления във Варна, Бургас и Шумен, за да търсят кой влиза в системата и заличава данни за извършители на катастрофи. Според тях лицата, който стоят зад тези действия, са го вършели извън работното време. Затова изпратените спецагенти искали да разберат дали наистина е така. Опитите им обаче претърпели неуспех и изобщо не могли да установят къртиците в системата.
От разпита на Бонев стана ясно, че главният секретар на МВР Светлозар Лазаров не е знаел за едноименното оперативно дело, въз основа на което започва прилагането на СРС по отношение на криминалния регистър.
Както е известно двигател е подсъдимият Костадинов, който е бил на прякото подчинение на тогавашния шеф на силовото ведомство Цветлин Йовчев.
За 300 дни в информационната система на вътрешното министерство е прониквано само 4-5 пъти, стана ясно още от думите на Бонев.
Според коментара на адвокат Людмил Рангелов, защита на Тодор Константинов, резултат от разработката не е имало, тъй като не са успели да се справят със системата по секретен начин, а не защото не  е имало къртици.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби

Това е подходящ момент да се съсредоточите върху изграждането на силни

Това е подходящ момент да се съсредоточите върху