Свързани новини

31.05.2021 10:52

Дания помагала на САЩ да следят европейски политици през 2013 г.

Видян 1596 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Датската обществена медия Danmarks Radio (DR) заяви, че Агенцията за национална сигурност на САЩ (NSA) е подслушала датските интернет кабели, за да шпионира висши политици и високопоставени служители в Германия, Швеция, Норвегия и Франция. NSA се е възползвала от сътрудничеството за наблюдение с датското военно разузнавателно звено FE, за да направи това, гласи информацията.


Датското министерство на отбраната не отговори на исканията на АФП за коментар.


Министърът на отбраната Трине Брамсен, която е министър на отбраната на Дания от юни 2019 г., е била информирана за шпионажа през август 2020 г., според DR.


Тя заяви пред обществената датска медия, че „системното подслушване на близки съюзници е неприемливо“.


Не е ясно дали Дания е упълномощила САЩ да използват нейната система за наблюдение, за да шпионират нейните съседи.


DR разкри информацията след разследване, проведено съвместно със шведската телевизия SVT, норвежката NRK, германските NDR, WDR Suddeutsche Zeitung и френският вестник Le Monde.


Германският канцлер Ангела Меркел, тогавашният министър на външните работи Франк-Валтер Щайнмайер и тогавашният лидер на опозицията Пиер Щайнбрук са сред политиците, които са шпионирани от САЩ.


Шпионажът е подробно описан в таен вътрешен доклад на работната група на FE с кодово име "Операция Dunhammer" и е представен на висшето ръководство на FE през май 2015 г., твърди датската медия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Веска от Варна и МЪЛЧАНИЕТО НА USA АГНЕТАТА 31.05.2021 11:02

    "Tъй като пак предстоят избори, наложително е да се изброят всички онези, които мълчаха и продължават да мълчат като задници за отвратителното американско безобразие, извършено в БЪЛГАРСКОТО Чешнегирово. Мълчанието на USA агнетата: ГЕРБ БСП ДПС ВМРО НАЦИОНАЛЕН ПАТРИОТИЧЕН ФРОНТ ВОЛЯ ДСБ ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ ИЗПРАВИ СЕ, МУТРИ ВЪН ИМА ТАКЪВ НАРОД БЪЛГАРСКО ЛЯТО Ако не изреждам останалите партии и партийки, то е защото нищо няма да пропусна, тъй като и те мълчат като посрани и не смеят да гъкнат. Нито един от водещите политици не обели и дума, камо ли да изрази възмущение, и да покаже чест и достойнство: Бойко Борисов Румен Радев Мустафа Карадайъ Корнелия Нинова Красимир Каракачанов Христо Иванов Валери Симеонов Слави Трифонов Мая Манолова и присъдружните и отровни Веселин Марешки И така нататък, и така нататък Единствените, които изразиха открита позиция срещу американската инвазия бяха: Атака АБВ Възраждане Лява алтернатива ..." "Tъй като пак предстоят избори, наложително е да се изброят всички онези, които мълчаха и продължават да мълчат като задници за отвратителното американско безобразие, извършено в БЪЛГАРСКОТО Чешнегирово. Мълчанието на USA агнетата: ГЕРБ БСП ДПС ВМРО НАЦИОНАЛЕН ПАТРИОТИЧЕН ФРОНТ ВОЛЯ ДСБ ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ ИЗПРАВИ СЕ, МУТРИ ВЪН ИМА ТАКЪВ НАРОД БЪЛГАРСКО ЛЯТО Ако не изреждам останалите партии и партийки, то е защото нищо няма да пропусна, тъй като и те мълчат като посрани и не смеят да гъкнат. Нито един от водещите политици не обели и дума, камо ли да изрази възмущение, и да покаже чест и достойнство: Бойко Борисов Румен Радев Мустафа Карадайъ Корнелия Нинова Красимир Каракачанов Христо Иванов Валери Симеонов Слави Трифонов Мая Манолова и присъдружните и отровни Веселин Марешки И така нататък, и така нататък Единствените, които изразиха открита позиция срещу американската инвазия бяха: Атака АБВ Възраждане Лява алтернатива ..."

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог