22.08.2009 12:10

Даниел Вълчев е замесен в далавера поне за 1 млн. лв

Видян 8654 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Началникът на политическия кабинет на доскорошния просветен министър Даниел Вълчев е замесен в далавера поне за 1 млн. лв., похарчени за развлечение на войската.


До неотдавна висшият държавен чиновник Валерия Николова е била собственик на фирмата “Фасилити”, съобщава вестник “Монитор”. Случайно или не, дясната ръка на Вълчев е пропуснала да обяви това в декларацията си за конфликт на интереси, става ясно от доклад, който НАП изпраща до Сметната палата. Няколко дни преди Агенцията по вписванията да отбележи в регистрите си, че Николова прехвърля своя дял във фирмата на съдружниците си Ирена Сотирова Кирова и Мариян Борисов Пецев, Министерството на отбраната обявява конкурс за организиране на забавно-развлекателни програми в почивни бази на военните.
Важно е да се отбележи, че по ирония на съдбата в екипа на Вълчев присъства дама с досущ идентично име като това на новата собственичка на "Фасилити" АД. Докато върви процедурата по избор на аранжор за забавите на военните, Сергей Станишев прави рокади в кабинета си и отбраната е поверена на съпартиеца на Вълчев Николай Цонев. Броени дни след назначаването му фирмата печели и първия конкурс за развлечения във военните центрове за отдих. Според сключения договор дружеството се наема да весели служителите под пагони във варненските хотели "Адмирал", "Флагман", "Маяк" и "Фрегата".
За услугата е повече от добре възнаградено с 230 хил. лв. Паралелно е спечелен и конкурсът за почивните станции в Несебър, Созопол и Сарафово, както и вилното селище Чайка в Обзор. От предадената на агенцията по обществените поръчки документация обаче не става ясно колко е гушнала фирмата за базите в Бургаска област. Фирмата не остава на сухо и през зимния сезон. От 2009 г. са изминали едва 5 дни, когато е подписано споразумение за забавни програми в хотел "Олимп" на курорта Боровец, както и в едноименната почивна база. Отново не е ясно колко брои ведомството на Цонев за услугата на фирмата, организатор на партита и сватбени тържества. За капак на 30 май, когато дните му на министър вече са броени, Цонев и по-точно чиновниците от изпълнителната агенция за социални дейности към неговото ведомство, си стискат ръцете с управителите на фирмата за осигуряването на развлечения на военните чак до 2011 година. Както се предполага, във фирмената каса влиза колосална сума в размер на 656 хил. лв. с ДДС. Дружеството се оказва победител в надпреварата, въпреки че другият участник - "ПРИМА - продуцентска, рекламна, информационна и медийна агенция", обжалва процедурата. От ръководството на военното министерство разкриха, че според документацията на сделката ставало въпрос за организирането на културни и спортни прояви в базите за отдих. Заради голямата сума и срока в аванс новият министър Николай Младенов е разпоредил проверка на сделката, която тече в момента. Информацията е цитирана от агенция БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

риби