17.10.2012 17:54

Данъците и таксите в София същите и догодина

Видян 1435 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За пореден път софиянци се отърваха от скок на местните данъци и такси. “Не бива да се натоварват допълнително хората с разходи по време на криза“, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова вчера на представянето на приоритетите и рамката на проекта за бюджет на Столичната община за 2013 г. Предстоят обаче дискусии за пилотно райониране, за да има нов начин за плащане на местните налози, което не се знае от коя година може да влезе в сила. „На много места няма да има промени, данъците трябва да са социално поносими, но в същото време не бива да намалят и приходите от това перо в хазната на общината“, обясни Фандъкова.

Въпреки че догодина месните налози не скачат, пари за ремонти ще има и приоритетите си остават както и сега- инфраструктура, образование, транспорт. Административните разходи обаче ще бъдат свити. Не става въпрос за съкращаване на хора, а за свиване на парите за издръжка на администрацията. Ще има повече пари за чистота, образование, ремонти на улици, въпреки че се предвижда в хазната на общината да влязат по-малко пари от тази година.

1, 214 млрд. ще е бюджетът за следващата година, а за тази е 1,274 млрд. лева.

Разликата идва от това, че метрото глътна доста пари през 2012 г., разясни зам.-кметът по финансите Дончо Барбалов.

Администрацията е разчела, че 526 милиона лева ще са собствените приходи на общината, от тях 229,6 млн. лева ще дойдат от данъци.

Общината чака 89 милиона лева от данък сгради, от налога за колите - 65 милиона лева, от данък за придобиване на имот  - 70 милиона лева.

Вече се водят и преговори с Европейска инвестиционна банка за заем от 50 милиона лева за срок от три години за рехабилитация на улици и булеварди.




Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

риби