Свързани новини

18.03.2013 12:42

Данъчните с тото джакпота се надцаквали с доноси

Видян 1784 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Арестуваните за далавери във Варна данъчни служителки от отдел “Ревизии” Бехтие Османова и колежката й Марияна Димитрова са се скарали и това довело до издънването на цялата схема за незаконните им приходи. Двете дами и шефът на дирекция “Събиране” Мирослав Нонев бяха задържани в началото на миналата седмица по разследване за извършени престъпления по служба, търговия с влияние и пране на пари, наблюдавано от окръжната прокуратура. В петък тримата бяха освободени под парична гаранция от по 10 000 лева за Нонев и Османова, а гаранцията на Димитрова беше 5000 лв.Още преди 4 месеца Инспекторатът на финансовото министерство държал под прицел двете данъчни служителки заради видимото разточителство и лукс, които демонстрирали, пише “Монитор”. След събирането на информация, че двете работят в комбина, шефовете предприели неочакван, но много хитър ход. Те разпоредили на Марияна Димитрова да провери доходите и откъде идват парите на колежката и Бехтие Османова, която демонстрирала луксозен живот в жилище от затворен тип край Евксиноград, карала джип БМВ Х6 и имала още две скъпи коли.


При започването на ревизията пристигналата преди няколко години в дирекцията от Разград Бехтие показала протокол от Българския спортен тотализатор, че през 2011 година е ударила джакпота в Кубрат от над 7 млн. лева. Според колеги от ТД на НАП Варна, Димитрова обаче започнала да си иска солидни суми, за да си затвори очите за стари прегрешения на Османова. Тя пък започнала да я клепа с доноси пред началството и малко по малко пред разследващите се разкрила цялата схема, в която са замесени и двете.


След като шефът на варненската дирекция уволни тройката и близките им платили паричните гаранции, всички изчезнали от полезрението на колегите си.


Вчера в закрития луксозен комплекс на бул. „Княз Борис I” №302 между Евксиноград и курорта Св. Константин и Елена, известен като „Мартинели”, където живее Бахтие Османова, нямаше жива душа. Кокетната сграда с подземни паркинги, с голям двор с детски кът и барбекю се отърсваше от зимния си сън. Откритият басейн все още беше празен и само автомобилите на собствениците, паркирани отвън, подсказваха, че тук живеят баровци. Пред входа на уволнената данъчна беше паркиран черен луксозен джип „Мерцедес GLK” с разградска регистрация, но прословутото бяло БМВ с пет деветки в номера и собственичката му липсваха.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Може да откриете, че прекарвате повече време сами

Дали заради разпукващата се пролет или просто е дошъл