108 млн. лева е дългът на Община Пловдив към 1 януари 2024 година. Това става ясно от отчета към бюджетната прогноза за следващите три година на Община Пловдив. Рекордният дълг  е заради множеството заеми, които предишния кмет Здравко Димитров тегли през последните 4 години. Това включва 40-те млн. лева за инфраструктурни обекти, 30 млн. лева за съфинансиране за Водния цикъл и близо 24 млн. лева за двата стадиона.

Свързани новини

03.04.2024 12:18

Дълговете на Община Пловдив са 108 млн. лева

Видян 273 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

108 млн. лева е дългът на Община Пловдив към 1 януари 2024 година. Това става ясно от отчета към бюджетната прогноза за следващите три година на Община Пловдив, съобщи trafficnews.bg. Рекордният дълг  е заради множеството заеми, които предишния кмет Здравко Димитров тегли през последните 4 години. Това включва 40-те млн. лева за инфраструктурни обекти, 30 млн. лева за съфинансиране за Водния цикъл и близо 24 млн. лева за двата стадиона.


Не по-розово е състоянието и на поетите ангажименти за разходи към средногодишния размер на разходите – 43% при максимално допустими от 50%. През миналата година Община Пловдив премина през 50-те процента, като имаше опасност тя да попадне в графата за общини във финансово затруднение.

Видимо от бюджетната прогнозна кметът Костадин Димитров и неговото вице по финанси Женя Петкова, ще затягат коланите до края на мандата.  В документа ясно е записано, че Община Пловдив не възнамерява да тегли дългосрочен общински дълг в следващите 3 години.

Още в края на 2024 година дългът трябва да падне до 105 млн. лева, а през 2025-а до 96 млн. лева. В края на мандата задълженията на Община Пловдив трябва да са 76 млн. лева.

В същото време се очакват приходите до края на мандата да са около 230 млн. лева годишно., през 2023-а отново бяха заложени толкова, но в хазната влязоха едва 174 млн. лева.

На последната сесия Димитров заяви, че не се предвижда вдигането на такси и данъци. Това значи, че градските власти трябва да вдигнат събираемостта, която сериозно изостава.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

дева