Свързани новини

17.04.2014 12:30

Дълбоководен робот ще търси изчезналия Боинг

Видян 1280 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Използваният от международния екип, който издирва изчезналия малайзийски самолет дълбоководен робот е приключил дългоочакваното първо пълно сканиране на дъното на Индийския океан, където се провежда операцията, отбелязва Ройтерс.


Все по-малко вероятно е търсенето с кораби и самолети да донесе резултати.


Данните от техниката на американските ВМС бързо стана най-важният инструмент на екипа, издирващ полет MH370, който изчезна на 8 март с 239 души на борда.


Проби от петно гориво в същия район, 2000 километра западно от австралийския град Пърт, също се анализират. Екипът вярва, че най-вероятно самолетът е паднал в този район.


По-рано този месец бяха засечени няколко акустични сигнала, които се смятат, че са били от черните кутии на самолета. Обаче те прекъснаха преди повече от седмица най-вероятно заради изтощаване на батерията на кутиите. Така разследващите трябва се осланят на данните от робота.


Късно вчера роботът "Bluefin-21" приключи 16-часова операция на дълбочина 4,5 километра след серия от технически проблеми, които съкратиха два опита преди това.


Роботът е претърсил около 90 квадратни километра до момента и информацията от последната мисия се анализира, обявиха от Съвместния координационен център, който ръководи операцията.


Днес 10 военни самолета, два граждански и 11 кораба участват в претърсване на територия от около 40 хиляди квадратни километра.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

водолей