Планираното преразглеждане беше отложено за 2026 г. под натиска на големите страни производителки на автомобили

Свързани новини

05.11.2022 07:30

Да се преразгледа без табута забраната за замърсяващи автомобили през 2035 г.: Висш комисар на ЕС

Видян 2802 пъти | Коментари 4
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Според комисаря по въпросите на вътрешния пазар Тиери Бретон ЕС все още може да натисне спирачките на плана си за постепенно прекратяване на продажбите на замърсяващи автомобили до 2035 г. , ако пазарът на електромобили не се развие навреме.

В интервю за Brussels Playbook, публикувано в петък, Бретон заяви, че неотдавна приетият закон - ключова част от плана на ЕС за намаляване на емисиите с 55% до 2030 г. - може да бъде възобновен през 2026 г. , за да се отложи датата на постепенното изключване и да се даде на автомобилната индустрия повече време за увеличаване на производството на електрически превозни средства.


"Казах, че е много важно да имаме клауза за преразглеждане. . . възможно най-скоро, за да имаме време да реагираме, ако се наложи - защото очевидно става дума за гигантска промяна на цял индустриален сектор в най-широк смисъл", каза Бретон.


 Планираното преразглеждане беше отложено за 2026 г. под натиска на големите страни производителки на автомобили. Франция призова хибридите с възможност за включване към електрическата мрежа да се разглеждат след 2035 г. , а Германия подкрепи разрешаването на двигатели с вътрешно горене, които работят с електронни горива - терминът за синтетични горива, произведени от уловен въглероден диоксид и водород.


Такива промени ще изискват основно актуализиране на договореното законодателство, което вероятно ще изисква широко съгласие от страна на дипломатите и членовете на ЕП.

"Към датата на прегледа през 2026 г. не трябва да подхождаме със забрани", добави Бретон, като посочи липсата на инфраструктура за зареждане и кризата в доставките на суровини, необходими за производството на батерии, като пречки пред масовото разпространение на електромобилите.


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 06.11.2022 10:20

    Този чичо ще ни каже ли нещо, без табу, за самальотите, частни, корпоративни, военни, с/без трейли, които замърсяват въздуха? А за плаващите возила?

  • 003 Anonimen 06.11.2022 10:13

    001, ние сме занулени отдавна.002, и Раша е в заговора.

  • 002 Anonimen 05.11.2022 19:09

    Да си заврат в задника пикливите електромобили! Относно 001 мисля ,че желаното и реалността при демонократите глобалисти този път ще се разминат! Русия също ще помогне за това, както и очакваната победа на републиканците. Ако питат мен всички демонократи по списък трябва да бъдат гилотинирани...

  • 001 Anonimen 05.11.2022 14:43

    сзо е изпратило на МЗ поръчка да прави , да струва и през януари отново да има лок дауни и всички други забрани, в САЩ са избити 30 милиона говеда за да настане и глад, освен отровни вакси , затваряния и други екстри, напред към зануляването, с това антинародно събрание ние сме почти готови да се занулим

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец

Този ден е малко по-интелектуален за вас

Този ден е малко по-интелектуален за вас, с други думи -