През 2023 г., същият екип представя две допълнителни къщички, наречени Mountaintop cabins, за да се превърнат в общо четири. Подобно на своите предшественици, тези малки жилища са окачени на шест метра над горската земя. Всяка кабина е прикрепена към жив бор със стоманена яка, предлагайки характерно пространствено изживяване, напомнящо за приключенията, свързани с катерене по дървета.

Свързани новини

02.03.2024 07:32

Да се изгубиш в ледения рай: луксозните къщи на дървета с изглед към фиорд в Ода, Норвегия

Видян 2526 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

През 2020 г. норвежкото архитектурно студио Helen & Hard завърши 2 къщи на дърветата Woodnest - уникална концепция, според която къщите са закрепени за живи борови дървета на стръмните склонове на Ода, Норвегия. ВИЖ В ИНСТАГРАМ!

През 2023 г., същият екип представя две допълнителни къщички, наречени Mountaintop cabins, за да се превърнат в общо четири. Подобно на своите предшественици, тези малки жилища са окачени на шест метра над горската земя. Всяка кабина е прикрепена към жив бор със стоманена яка, предлагайки характерно пространствено изживяване, напомнящо за приключенията, свързани с катерене по дървета.

Всяка кабина Mountaintop заема едва петнадесет квадратни метра и разполага с ръчно издълбана дървена вана, както и с пестящо място легло, което се спуска от тавана с едно натискане на бутон.

Сгушени в топла луксозна къщичка на дърво, в Woodnest ще гледате към величествения фиорд Хардангер. С панорамна гледка към заснежените планини, отпуснете се и наблюдавайте залеза, поставете краката си нагоре и си починете в гнездото.

Всяка къщичка на дърво е с площ от 15 кв. м и е проектирана така, че дървото (с малка подкрепа от чужди структури) да издържа цялата тежест на къщичката на дърво. Дървото живее вътре в конструкцията в средата на къщичката, като представя нашето уважение и признателност към природата и външния свят. Интериорът е оформен с помощта на най-добрата дървесина от черна елша, а екстериорът се слива с природната среда, наподобявайки норвежката "конгла" (борова шишарка). Вътре ще откриете ръчно изработени столове, проектирани и произведени в Норвегия от Eikund.

В зависимост от физическата ви подготовка разходката от паркинга до къщичките на дърветата може да отнеме до 30 минути. Има комбинация от стоманени и дървени стъпала, както и ходене по естествена каменна пътека и неравни нива. Тази разходка, въпреки че е кратка, изкачването нагоре е стръмно, трябва да дойдете подготвени с добри обувки и дрехи за ходене. Тоалетната и душът се намират в къщичката на дървото (знаем... можете ли да повярвате?!).

 След като пристигнете в гнездото, няма да ви се налага да излизате, за да се погрижите за някоя своя "работа". За гостите са осигурени кърпи и тоалетна хартия.

Woodnest Originals
Слаб сезон (октомври-март)*:
Работен ден: 3300 NOK, (Норвежка крона), 288,92 Евро
Уикенд (петък-неделя):7800 NOK, 682,76 евро

Силен сезон (април-септември + празници)*:
Работен ден: 4400 NOK, 385,29 Евро
Уикенд: (петък-неделя): 8800 NOK, 770,57 Евро
 
*Всички цени са за 2 лица
Допълнителен човек: 61,30 Евро на човек на вечер

Woodnest Mountaintops Woodnest
Нисък сезон (октомври-март)*:
Работен ден: 4300 NOK, 376,54 Евро
Уикенд (петък-неделя): 9800 NOK, 858,16 Евро

 Висок сезон (април-септември + празници)*:
Работен ден: 5400 NOK, 472,86 Евро
Уикенд (петък-неделя): 10 800 NOK, 945,72 Евро

Хранителни услуги:
Пакет Lovenest: 990 NOK, 86,69 Евро (блюдо със сирене за добре дошли, включващо бисквити, плодове, шоколад и вкусен сайдер местно производство)



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог