Руският президент поднесе цветя пред паметника на Кузма Минин и Дмитрий Пожарски, открит след реконструкция на Червения площад в Москва, в Деня на единството на Русия в петък

Свързани новини

04.11.2022 14:03

Да се евакуират жителите на Херсон от най-опасните райони: Путин

Видян 700 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В петък руският президент Владимир Путин заяви, че е важно да се евакуират жителите на Херсон от най-опасните райони.

"Сега, разбира се, е необходимо да се преместят живеещите в Херсон от най-опасната зона, защото цивилните не трябва да страдат от бомбардировки, от настъпление, контранастъпление и други мерки, свързани с военни действия", каза държавният глава.

По-рано в петък, в Деня на единството на Русия, който се отбелязва на 4 ноември, руският лидер положи цветя заедно с участници в младежки и доброволчески организации пред паметника на Кузма Минин и Дмитрий Пожарски на Червения площад в Москва и разговаря с млади хора.


Руският президент поднася цветя пред паметника на Кузма Минин и Дмитрий Пожарски, открит след реконструкция на Червения площад в Москва, в Деня на единството на Русия в петък.

По-рано президентът каза, че в началото на XVII век страната е била на път да загуби суверенитета си, но народът на Русия не е допуснал това и, обединявайки се в опълченска армия под ръководството на Минин и Пожарски, е защитил родината си.


 Денят на националното единство е един от най-младите национални празници в Русия. Той е учреден през 2005 г. , като заменя Деня на съгласието и помирението, който се чества на 7 ноември от 1996 г. насам.

Денят на единството е посветен на събитията от 1612 г. , когато опълченска армия, водена от търговеца Кузма Минин и княз Дмитрий Пожарски, освобождава Москва от полските нашественици.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

лъв