Лъжа е, че Асен Василев не е имал намерение да продава държавна земя, тъй като е лесно проверимо по документи, че това дори е обсъждано в Земеделската комисия на парламента. Оттам и от Агрокамарата са шашнати от думите на финансовия министър, който обвини президента във „фалшиви новини” във връзка с казуса.

Свързани новини

29.11.2023 16:39

Да, Ас. Василев иска да продаде на безценица земя, която носи 90М лв. годишно: Агрокомисията на НС

Видян 2072 пъти | Коментари 4
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лъжа е, че Асен Василев не е имал намерение да продава държавна земя, тъй като е лесно проверимо по документи, че това дори е обсъждано в Земеделската комисия на парламента. Оттам и от Агрокамарата са шашнати от думите на финансовия министър, който обвини президента във „фалшиви новини” във връзка с казуса.


Още по-страшното е, че той се готви да продаде на безценица въпросните 700 000 дка, които носят годишна рента от 90 млн.лв. на държавата – т.е. на хазната, за която той уж се грижи. При предвидената от него цена от 340 000 000 лв., парите се избиват само от рентата за няма и 4 години. Което прави сделката на Василев още по-скандална.
И цитираната вече с половин уста от депутатите от ПП възможност аферата да не се осъществи през 2004, а „чак” през 2025 г. не променя този факт.


Финансови анализатори коментираха, че самото влизане на подобни новини в публичното говорене веднага отслабва позициите на страната на световните пазари – това пък значи по-високи лихви, т.е. по-високи разходи по заемите за всеки български данъкоплатец, поради понижено доверие, след като сме стигнали до там да си разпродаваме земите като Украйна. От което спекуалантите печелят, а дали не и някои по върховете у нас?


 Радостина Тонева


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 29.11.2023 23:29

    700 хиляди декара не са 1/5 от дпф, а около 1/2, дори да не се каже почти всички земеделски земи. В земеделието има няколко човека, които искат да продадат земите, за това е представена и тази невярна информация, че представляват само 1/5 от дпф. Да се провери кой изготви и подписа писмото и под чие давление и ще стане интересно

  • 003 Anonimen 29.11.2023 18:48

    не случайно това архитектче от ПП иска да заграби жилищата на хората, те си имат план как да ни съсипят и унищожат, докато младите се наркоманизират, трепят се по мачове като последни глупаци

  • 002 Anonimen 29.11.2023 18:44

    в северна България вече продават декар за по три бона, така евреите изкупиха земята на заспалите палестинци и сега ги гонят с огън и жупел от земите им. Тук ще изкупят земите ни, а после ще ни нахлузат такива данъци за жилищата ни, че ще ни принудят да ги продаваме и под наем, това чака всеки супер прост народ, зает с грижи само по футбола и занимаващ се с кражби,мода, манекенки, клюки и скандали

  • 001 Anonimen 29.11.2023 18:19

    Да продава земята на дядо си под катуна! Ей за това цигани не трябва да се допускат да управляват държавата ни.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби

Това е подходящ момент да се съсредоточите върху изграждането на силни

Това е подходящ момент да се съсредоточите върху