Свързани новини

20.09.2021 20:09

Д-р Андрей Ковачев, ЕНП/ГЕРБ: Възможностите за разширяване на партньорството на ЕС с Мароко са огромни

Видян 1083 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В качеството си на постоянен докладчик на Европейския парламент за Мароко тази седмица съм на официално работно посещение в страната. Програмата днес започна със среща с министъра на външните работи Насер Бурита, с когото обсъдихме състоянието на отношенията между ЕС и Мароко, както и начините за тяхното задълбочаване.


Географската близост между Стария континент и Мароко, заедно със силните исторически и културни връзки са част от причините Мароко да е стратегически партньор за нас в много области като икономика, енергетика и търговия. Като една от най-развитите демократични държави на Африканския континент Мароко е основен фактор за стабилността и сигурността на целия регион. Особено висока оценка заслужава отличното ни сътрудничество в областта на борбата с нелегалната миграция и тероризма, благодарение на което само през последните години са предотвратени десетки хиляди опита за незаконно преминаване на европейските граници.


Програмата ми продължи със срещи с представители на министерствата на земеделието, промишлеността, енергетиката и околната среда. Заради географското си положение и климата Мароко има огромен потенциал за производство на енергия от възобновяеми източници. Възможностите за разширяване на партньорството в тази област са огромни - чрез инвестиции, износ на чисти технологии и високотехнологично оборудване и реализирането на взаимноизгодни проекти за пренос на енергия. Нашата цел за намаляване на емисиите с 55% до 2030 година може да бъде постигната само с производството и транспорта на енергия от възобновяеми източници като слънце и вятър, както и производството на водород от тях.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Тихомир Томов 20.09.2021 20:55

    С Афганистан също !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

стрелец

Докато се занимавате с финансови въпроси

Докато се занимавате с финансови въпроси и грижи за