Сега за битността на „комуникационен специалист”, както беше представен пратеникът на ПП-ДБ и консултант на водещата от партиите в коалицията за втори поредни ИЗГУБЕНИ избори.

Свързани новини

10.04.2023 09:25

CocaCola, BILLA, Microsoft ни учат как да правим кабинет, що за наглост?

Видян 4254 пъти | Коментари 7
Гласували 5 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Официалният пиар на CocaCola, BILLA, Microsoft странно защо се оказа тв застъпник коалицията ПП-ДБ да брани нейните тези защо не трябва да има редовно правителство в България в Панорама. Вината не е на БНТ, тя пита централите, оттам й дават говорители. Ще направим и важното уточнение, че спецпратеникът на Доброто е и официален пиар на Vivacom, свързвана с руската санкционна още от 2014 г. банка ВТБ и сътрудничество с ДПС.


В чието правителство „Орешарски”, срещу което и демократичната общност, и ГЕРБ протестираха, сегашният представител и консултант на ПП-ДБ беше началник на кабинета на вицепремиер. Прости факти. Както и друг исторически момент: след успеха на протестите, сегашните играчи, които не можели да намерят път един към друг Да, Бг, ДСБ и ГЕРБ направиха кабинет. Пък бяха същите хора със същите лидери...


Сега за битността на „комуникационен специалист”, както беше представен пратеникът на ПП-ДБ и консултант на водещата от партиите в коалицията за втори поредни ИЗГУБЕНИ избори.


Първото впечатление, понеже комуникацията по тв е над 80% невербална, е просто: когато човек носи старомодно сако, се налага да сяда върху долния му край, за да не се гърчи в раменете, както се получи в Панорама на големия експерт, а да стои право. Това е А и Б на явяването пред камера. А той допуска тази грешка за пореден път. Невероятно е човек, който учи другите как да се държат в медиите, причинява на себе си да изглежда неугледно и антипиарски. Когато решението е толкова просто и толкова отдавна световно известно.


Второто впечатление: българският език има своите правила. Те са задължителни за всички, особено пък за хора, които имат каквито и да било претенции. Няма думи като „говоримЕ” – има „говорим”, няма „стигнемЕ” – има „стигнем”, а повтаряемостта на използването на грешните варианти, каквото наблюдавахме от пратеника на „умните и красивите” говори за липси по отношение на елементарната грамотност. Няма и дума „излезНаха” – казва се „излязоха”.


Ако такива са ни комуникационните експерти, да закриваме бизнесите и партиите, на които те дават съвети, защото обричат нацията ни на неграмотност. И нещо повече – от екрана проповядват тази неграмотност, което е немислимо.


Още по-тежко и даже непростимо е, ако някой се представя за комуникатор и дори просто за грамотен човек, да използва несъществуващи, не просто погрешно употребени думи. В случая с пратеника на Доброто Аламанов става въпрос за „неслучване”. Такава дума няма.


Полуграмотността, насаждана с всички възможни претенции открай време от разградската медийна група, известна с флагмана си Капитал, нанесе тази щета на българския език, а кой знае защо се позволява това да се лее безкритично и в ефира...


Ако някой действително е, а не само се представя за комуникационен експерт, той не може да си позволи никое от изброените неща.
А клиентите му нека се засрамят! Има защо.


Илиян Костадинов


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 007 Anonimen 12.04.2023 11:18

    масовата убийца лайнянка е прекарана през паспортния контрол за туристи в Китай за разлика от Макрон или как Китай вижда ЕС - като едно нищо, само нашите соросоидни плъхове ни тикат зорлем в капана на глобалните фашета с идеята да си спасят краденото

  • 006 Anonimen 12.04.2023 01:24

    И КРИМИНАЛНИТЕ ОЛИГАРСИ са дирижирани марионетки на външни сили, като си въобразят, че нещо зависи от тях, заминават на почивка

  • 005 Anonimen 12.04.2023 01:18

    У нас банда тарикати основават нещо и започват да търсят електорат.

  • 004 Anonimen 11.04.2023 23:00

    Вие май не сте разбрали - българияТА се управлява от криминалите олигарси от криминалния преход на криминалния комунизъм към криминалния глобализъм и интернационализъм на криминалите. Партиите, политически уж,са лобистите на above mentioned. Спете спокойно до деня, в който няма да се събудите.

  • 003 Anonimen 10.04.2023 17:04

    това е най- малкия проблем, драги, там трябва да са юристи, икономисти, енергетици, медици, изобщо компетентни и опитни специалисти, а не дръж ми шапката борци, щангисти, властитутки и всякакви тутки

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни