„Кметът и общинските съветници са политически лица. В нашата листа има хора със специфична експертиза в различни области – транспорт, медицина, култура. Ще реша в последния момент дали да гласувам с хартия или машина. Аз съм била част от секционни избирателни комисии в продължение на години. Когато излизат да гласуват 36% от избирателите, вотът им ще бъде уязвим. Основното зло е алчността и апатията“, добави Григорова.

Свързани новини

01.11.2023 09:25

Чух, че съм по-добрият кандидат – няма как да не се съглася: Ваня Григорова

Видян 970 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Аз разговори за подкрепа не съм водила. Не съм чула „Възраждане“. Аз приемам подкрепа от гражданите и водя разговори с гражданите. Чух това, което е казал Борисов, че съм по-добрият кандидат. Няма как да не се съглася с него“. Това каза кандидатът за кмет на София от БСП и „Левицата“ Ваня Григорова в предаването „Лице в лице“.

„Не аз, а „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ са в сглобка с ГЕРБ. Вече имаме резултатите от първи тур. Аз няма с какво да съм ангажирана извън това, което завявам аз. На първо място трябва да е интересът на работещия, на малкия човек в София“, коментира тя.

„Кметът и общинските съветници са политически лица. В нашата листа има хора със специфична експертиза в различни области – транспорт, медицина, култура. Ще реша в последния момент дали да гласувам с хартия или машина. Аз съм била част от секционни избирателни комисии в продължение на години. Когато излизат да гласуват 36% от избирателите, вотът им ще бъде уязвим. Основното зло е алчността и апатията“, добави Григорова.

„Кметът може да намали неравенствата. Трябва да се отделят повече средства за здравеопазване, за образование, превенция на болести, грижа за хората с увреждания. Всяка политика минава през бюджета. Бюджетът е толкова, колкото е. Трябва да бъде прекроен. Трябва да спре изтичането на средства от бюджета. У нас корупцията е законна. Когато едно действие не се извършва от общинска фирма, то се извършва от частна. Тя прави печалба, натиска работниците си, често не сключва трудови договори, прави компрометирани ремонти“.

„Минимум ще вземем комуналните услуги. В края на август беше удължен договорът. Това върза ръцете на кметовете през следващите два мандата. Когато и ако компанията даде причина договорът да бъде развален договорът, той може да бъде развален“, коментира кандидатът за кмет.

„Категорично гражданите трябва да имат правото да участват в заседанията на Столичния общински съвет. Районните кметове в диалог с гражданите да решават кое е приоритет за техния район“, допълни тя.

„Социалните услуги в столицата са тежко недофинансирани и насочени към неправителствени организации. Трябва да имаме домове за възрастни хора. Сега едно семейство трябва да отдели 2 хил. лева на месец – сума, която е непосилна. Трябва да има достатъчно домове. Столицата няма домове за психично болни хора. Ако Благоевград има пари, очевидно е, че столицата има“, подчерта Ваня Григорова.

„Болниците са само една част от здравеопазването. Знаете ли, че има райони без ДКЦ? В Горна баня няма личен лекар“, допълни кандидатът за кмет.

„Задръстването идва от натоварването на нашия живот – детска градина, работа, спорт за детето, връщане вкъщи, намиране на личния лекар. Трябва да има на възможно най-достъпно разстояние“, обясни тя.

„Кварталните училища трябва да станат достатъчно елитни. Това ще стане с подобряване на материалната база. Когато трябва детето да влезе в кабинет, който не е ремонтиран от 15 години, когато влезе в салон без отопление – това достатъчно добре ли е за нашето дете? На нас са ни важни всички деца. Затова говорим за ключови кадри като инженери, заварчици. Превърнахме столицата в пазар“, каза още Ваня Григорова.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв