Исус Христов живее с многолюдната си фамилия в къща без ток

Свързани новини

15.02.2022 20:02

ЧРД без легло, но с първа торта за Исус от Айтос

Видян 2356 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Странджа е един от най-бедните  квартали на Айтос. Там Исус Христов живее с многолюдната си 10-членна фамилия без баща в къща без ток, без вода и без легла. Майка му Фанка чака 10-то си дете, предава БНР.

Преди дни момчето намира изгубено портмоне с лична и дебитна карта и със сумата от 140 лв., кредитни и дебитни карти. Веднага се отправя в полицията, където го предава.

"Това не е история за едно върнато портмоне. Такива вече има много. Това е разказ за това как една добра постъпка провокира още много такива жестове", добавя БНР.

Роденият в Деня на любовта и саможертвата Исус стана на 15.

След като прочитат в социалните мрежи историята му, Павлина Стаматова и още няколко нейни състудентки решават да организират такъв рожден ден, който момчето, което макар и тийнейджър учи в 3-ти клас, ще помни дълго.


"Попитахме го какво иска за празника, той ни каза, че няма дрехи и обувки. Взехме му торта, напазарувахме хранителни продукти за един месец, за да има какво да ядат. В един магазин в града му купихме и обувки."


Техният жест е трогнал собственичката на магазина за обувки и на свой ред е подарила на момчето боти за зимата.

"Детето каза, че това е най-хубавият му рожден ден. Имал торта за първи път. Надявам се да променим мнението към тази малцинствена група, защото точно Исус показва, че и ромите могат да бъдат много добри и да извършват добри дела. Той ми каза, че не е искал да ги прибере за себе си, защото парите в портмонето не са били негови."

И може би не е случайно, че Ивелина Цанева, Гергана Ангелова, Станислава Големанова, Павлина Стаматова и Милена Русева учат именно специалност Социална педагогика в университета Проф. Асен Златаров в Бургас.

Павлина Стаматова и нейните колежки се надяват добрите постъпки да бъдат все повече, за да може историята на едно върнато портмоне да не бъде новина, а нещо обичайно.


Исус получи подаръци и от директора на ОД на МВР Бургас. Това се случи на тържество, което се проведе в училището му в Айтос. Сред пакетите имаше дрехи за момчето, обувки, спортни и учебни пособия. За семейството му са осигурени и хранителни пакети.

 


 Снимка: БНР


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева