25.11.2013 13:40

Чистят София от всякакви патрули

Видян 1027 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Няма да се допускат прояви на лица, които се опитват сами да налагат ред по улиците на столицата, както и откритото демонстриране на такова поведение, включително и носенето на съответни отличителни знаци, съобщи бинюз.бг.


Това стана ясно след среща между главния прокурор и шефовете на МВР и ДАНС.


Тримата обсъдили информацията за „гражданските патрули на Боян Расате, които са инициирани на базата на законната самоотбрана и имат за цел идентифициране и уведомяване за съмнителни лица. Твърди се, че патрулирането е съгласувано със СДВР“.


Дни след като беше оповестено сформирането на патрулите на Расате, неправителствената организация „Национален център за развитие на ромите в България”, водена от Петко Асенов, създадоха контрапункт на гражданските патрули.


Сотир Цацаров, Владимир Писанчев и Цветлин Йовчев са анализирали и последните данни за разследванията на посегателства


срещу български граждани от пребиваващи в страната чужденци,  както и за посегателства срещу чужденци, извършени по расови и ксенофобски подбуди.


Председателят на ДАНС е представил и допълнителна информация в областта на националната сигурност, относно действия на лица и организации, осъществявани в нарушение на Конституцията и законите и свързани с проповядване и подбуждане към насилие и омраза, основани на раса, народност, религия или етническа принадлежност.


Организирането на т.нар. „граждански патрули” не е съгласувано по никакъв начин с полицейски органи.


Не отговарят на истината и твърденията, че Националният център за развитие на ромите в България е обсъждал създаването на организация за отбрана и с представители на прокуратурата и полицията, уточняват от прокуратурата в съобщение до медиите.


Оказа се, че Петко Асенов действително се е срещал със заместник – главния прокурор Ася Петрова, но на тема „Превенция на посегателствата срещу влакове, извършвани от роми”, след като такива срещи са били проведени с ръководствата на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията и на БДЖ.


Главният прокурор, министърът на вътрешните работи и председателят на ДАНС са набелязали


конкретни мерки за противодействие на всички форми на нарушаване на обществения ред и създаването и функционирането на каквито и да е формирования за „самоотбрана”, „самозащита”, „гражданско патрулиране” и т. н.


По искане на главния прокурор, в определени зони от центъра на столицата полицейското присъствие ще бъде засилено, като полицейските служители ще упражняват правомощията си по закона за МВР без никакви компромиси.


Вътрешният министър Йовчев пък е разпоредил създаването на необходимата организация на работа на столичната полиция в тази насока.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.