Свързани новини

11.08.2009 12:42

ЧЕЗ е готова за реално отчитане на тока

Видян 1870 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ако се наложи Държавната комисия за енергийно и водно регулиране отново ще санкционира ЧЕЗ, ако не успее да премине бързо на едномесечно отчитане, заяви председателят на комисията Константин Шушулов, цитиран от БГНЕС.


Няма държавно дружество, което да поеме дейността на ЧЕЗ в случай, че се стигне на отнемане на лиценза на компанията. Има вариант ЧЕЗ да премине към тримесечно реално отчитане. Електроразпределителното дружество ще кредитира своите клиенти като те ще плащат реалната стойност на фактурираната използвана електроенергия в края на третия месец. По време на срещата между министъра на икономиката, енергетиката и туризма и Константин Шушулов, министърът е отбелязал, че е изключително важно България да спазва директивата на ЕС, според която гражданите на страните членки трябва да плащат реално изразходваната електроенергия. След разговор с ръководството на ЧЕЗ, Шушулов е получил уверение, че централата на компанията има готовност да премине на реално отчитане.
Засега обаче окончателно остава решението на комисията за едномесечно отчитане. Според Шушулов това решение не е било грешка. Той отбеляза, че санкцията, която преди време комисията наложи на ЧЕЗ за забавяне на преминаването към едномесечно отчитане, все още се обжалва в съда.
Шушулов заяви, че от 10 септември вече няма да оглавява комисията. Той ще се срещне с премиера Бойко Борисов, за да му декларира категоричното си решение за оттегляне от позицията, която заема вече втори мандат.
Днес стана ясно и, че министър Трайков и проф. Шушулов са разговаряли и за задълженията на "Топлофикация" - София към Българския енергиен холдинг, за "Топлофикация" - Перник, и за кредитното състояние на Националната енергийна компания (НЕК). НЕК няма финансови затруднения, тъй като България продължава да изнася достатъчно количество електроенергия и няма причина за това, категоричен е Шушулов. Има вариант да бъде повишена цената на водата, там където разходите на дружествата са увеличени след повишението на нощната тарифа за електроенергия от 1 юли.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак

Обърнете особено внимание на взимоотношенията си днес

Обърнете особено внимание на взимоотношенията си