строително скеле в Хамбург

Свързани новини

30.10.2023 18:13

Четирима български работници загинаха при срутване на строително скеле в Хамбург

Видян 4466 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Четирима български работници са загинали при срутване на строително скеле в Хамбург, предаде ДПА, като се позова на германските служби за спешна помощ. Очаква се спасителните дейности да продължат и през нощта, съобщи БТА.

По информация на противопожарната служба първоначално четиримата са обявени за изчезнали, но при разчистването на отломките са открити телата им.

Осеметажното скеле се е срутило върху асансьорна шахта тази сутрин малко след 9 часа местно време. Височината на отломките достига до втория етаж на сградата, до която е било разположено скелето.

"Основната трудност, разбира се, е в това, че има много елементи от скелето, които трябва да бъдат обезопасени", заяви говорител на противопожарната служба. На мястото на инцидента работят около 150 спасители.

Следователи от хамбургската полиция вече са започнали първоначален оглед. "Въпреки това е много рано да се даде оценка за причината за срутването", каза представител на силите на реда.

Инцидентът е станал в строителната зона "Юберзеквартир" в пристанищния район "Хафен сити", където се изграждат търговски център, ресторанти, офиси и хотели. Това е една от най-големите строителни площадки в Хамбург. Според един от ръководителите на строежа, когато скелето се е срутило на обекта са работили между 1300 и 1500 души.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей