Свързани новини

17.02.2014 12:20

Четири бързи присъди за погрома в Пловдив

Видян 1174 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В Районна прокуратура-Пловдив на 14.02.2014 г. са били образувани пет незабавни производства, разследването по които е приключило на 16.02.2014 г. Внесени са четири обвинителни акта в съда, съобщиха от прокуратурата.Тони Иванов Тонев и Камелия Валериева Иванова от София, които участвали в протеста срещу връщането на Джумая Джамия, са обвинени, че са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като по своето съдържание деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост.


Денислав Светлинов Велчев от София в съучастие е повредил постройки прилежащи към религиозен храм. Той е счупил е 13 прозореца на офис на стойност 36,09 лева и 5 прозореца на сладкарница на стойност 9,34 лева, прилежащи към Джумая джамия”. Всичко е на обща стойност от 45,43 лева. Той също е извършил „ непристойни действия“.


Мартин Иванов Демирев от Варна, освен че е извършил „непристойни действия“ по време на протеста, е свил и три кутии цигари от 40-годишна жена.


В Районен съд-Пловдив са били образувани наказателни производства по внесените четири обвинителни актове, като в съдебни заседания на 16.02.2014 г. Тони Иванов Тонев, Камелия Валериева Иванова, Денислав Светлинов Велчев и Мартин Иванов Демирев са се признали за виновни и са пожелали да сключат споразумение.


По отношение на Тони Иванов Тонев, Камелия Валериева Иванова е определено наказание от 6 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение е отложено за срок от 3 години. По отношение на Денислав Светлинов Велчев е определено общо наказание пробация 1 година и 2 месеца, а по отношение на Мартин Иванов Демирев – общо наказание 8 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение е отложено за срок от 3 години.


По образуваното незабавно производство срещу Виктор Митков Кононов от гр. Габрово разследването също е приключило и предстои днес да бъде внесено в Районен съд гр. Пловдив предложение за освобождаване от наказателна отговорност.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.