30.06.2010 08:33

Четин Казак не иска забрадки

Видян 1631 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Трябва да се счита нормално, когато духовни лица от различни религии поставят някакви въпроси, каза Четин Казак по повод искането мюсюлманките да се снимат със забрадки за паспорти.


Той посочи, че се случвало и дори представители на православното духовенство да са имали по-особени изисквания в различни сфери. Според Казак обаче е намерен балансът в държавата доколко да се вслушва в препоръките на духовници от различните религии. Той подчерта, че не приема искането мюсюлманките да се снимат забрадени за лични документи. По тази тема проф. Михаил Константинов каза, че ако се изпълни искането мюсюлманките да са забрадени на снимките си паспортите означава, че им се ограничава пътуването в Европа, където това не е разрешено.
БГНЕС припомня, че Районното мюфтийство в Смолян пусна молба до Областната дирекция на МВР с искане при снимането за новите документи за самоличност да се разреши на жените мюсюлманки да се фотографират без да се показва част от косата. Искането бе отправено от районния мюфтия Неджми Дъбов. Той твърди, че "изискванията за снимките противоречат на ислямския канон, че жената мюсюлманка не бива да открива на показ други части на тялото си, освен лицето и ръцете до китките". Директорът на полицията в града комисар Кирил Хаджихристев каза, че исканията на мюсюлманските духовни водачи не може да бъдат изпълнени, защото съгласно "правилникът за издаване на личните документи на снимките трябва да са видими лицето, ушите и поне 1 см от косата".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

близнаци

Едно такова майско празнично се получава при вас

Едно такова майско празнично се получава при вас.