14.06.2022 17:06

Честита Промяна! Ветеран от ДС и адвокат на ВИС: 2-ма от 5-имата депутати - предатели

Видян 6846 пъти | Коментари 6
Гласували 4 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Започваме поредица, в която ще ви запознаем с депутатите, които придоби Продължаваме промяната от Има такъв народ. Напазарувани („напазарени” или „пазарящи се” по думите и определенията на депутата от ПП Атанас , не нашите), за да се борят с корупцията. В днешния епизод не сме предвидили адвоката на ковчежника на Таки, който ще представим утре. Започваме с ветеран с 23 години служба за Държавна сигурност, като изрично цитираме специализирания сайт desebg.com, работещ само по документи от личните досиета:
 



„Желая да се посветя на работа в органите на МВР-ДС“. Това е записал собственоръчно Николай Радулов в молбата си до началника на Софийското градско управление на МВР-ДС през февруари 1977 г., когато е кандидатствал да бъде допуснат до конкурс за Висшата специална школа Георги Димитров на МВР-ДС.



Документът е съхранен в личното кадрово досие (ЛКД) на Радулов, което има всеки офицер от Държавна сигурност по силата на закона за досиетата то е публично, тъй като принадлежността към ДС на кандидата за министър на вътрешните работи, издигнат за министър първо от Има такъв народ, за когото сега вече се писа, че и Продължаваме промяната иска да оглави МВР – тази проевропейска и проатлантическа, некорумпирана и чиста като сълза партия смята да издигне вместо „твърде възрастния” по думите на премиера Бойко Рашков, отдавна е установена и огласена от Комисията по досиетата.



От ЛКД-то се разбира, че Радулов произхожда от семейство на служащи. Неговият баща е професор, член на БКП и преподавател по история на БКП в Академията за обществени науки и социално управление (АОНСУ) при ЦК на БКП, подготвяща ръководните кадри на тоталитарната компартия през 70-те и 80-те години на ХХ век. Майка му е учителка в една от столичните гимназии и е безпартийна.



Николай Радулов подава молбата си да бъде допуснат до конкурс в школата на ДС в Симеоново няколко месеца преди да се уволни от задължителна по това време военна служба.



В характеристиката му от това време е посочено, че е взел участие в конфискацията и описването на движимото и недвижимо имущество на „изменник на родината“.
А също така и в арестуването на човек, осъществил „помагачество при нелегално извеждане на български гражданин през границата“, разпита му и конвоирането му до следствието на ДС.
В друга характеристика на школника Радулов от 1981 г. и бъдещ политик от партията на Слави Трифонов и сега на Продължаваме промяната, е посочено, че е необходимо да има „по-високо чувство за отговорност. Допуска безпричинни отсъствия от занятия“.



Той завършва с отличие I факултет на ДС в школата, където членува в комсомолското дружество, носещо името на известния съветски агент Рихард Зорге.
Николай Радулов е разпределен е на работа в тогавашното Ленинско районно – сега Младост, Изток, Изгрев, управление на МВР-ДС, отделение Държавна сигурност.




"Да бъда безпределно предан на делото на БКП и дружбата с великия СССР"



В подписания клетвен лист Радулов се заклева „да бъда безпределно верен на своя народ, на социалистическата родина, на делото на Българската комунистическа партия и на дружбата с великия Съветски съюз“.



Той дава обет да не щади сили и „дори живота си за сигурността и охраната на социалистическия обществен строй“.


В атестация за работата му в отделението на ДС в Ленинското районно управление на МВР-ДС в столицата е посочено, че той „смело“ е навлязъл в работата и през 1982 г. вече ръководи 9 агенти на Държавна сигурност.


През 1983 г. е приет за член на БКП. Партийната организация в службата му дава положителна оценка при повишаването му в „старши разузнавач“ през 1985 г.


През 1986 г. кандидатства и е допуснат до задочна аспирантура в школата на ДС по тема „Проблеми на информационно-аналитичното осигуряване на управленската дейност“.
През 1987 г. е назначен на работа в отдел Учебен на управление Кадри на МВР-ДС, а през следващата година е произведен в чин капитан от ДС.


Там го заварва и краха на тоталитарната комунистическа система в България. През 1990 г. подписва задължителната след деполитизацията на силовите органи декларация за нечленуване в политическа партия.


През 1994 г. е уволнен от МВР по собствено желание.
При правителството на Костов е секретар на МВР.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 006 Anonimen 15.06.2022 13:34

    И тоя ли е професор? Професорите бол, пропорционално на ширещата се неграмотност. Към огромната му депутатска заплата и допълнително 10% за измислената му професорска титла...

  • 005 Anonimen 15.06.2022 10:30

    В Бг е доносник до сътрудник, доносник до сътрудник... тук- там и милиционер за разкош...

  • 004 Anonimen 15.06.2022 08:25

    Няма отърване от тези мрЪшляци! 003, ти си ментално пЕдАLчЕ.

  • 003 Anonimen 14.06.2022 21:34

    Това важи за избора му от чалгаря за депутат!! Педалче, не го приписвай на харвардите!

  • 002 Коко 14.06.2022 20:59

    Еее и. Нещо за профекионалните му качества. "Журналисти".

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

телец