30.03.2016 13:23

Червените: Не може да лишавате бюджета от 150 млн. лв. заради таксиджиите

Видян 1151 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


    „Пресметнахме най-песимистичния вариант на среден дневен оборот от 50-60 лв. на такси. Получава се невнасяне в хазната на 100 млн. лв., но според експертите дневният оборот е най-малко 100 лв”. Това заяви народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ проф. Румен Гечев от парламентарната трибуна по време на обсъждането на ЗИД на Закона за местните данъци и такси. „Като натискате бутона при гласуване, внимавайте какво правите. Лишавате ли българската държава от 150 млн. лв. ДДС в бюджета или те отиват в джоба на превозвачи, които не са такива”, коментира той. Народният представител обясни, че в Комисия по бюджет и финанси е станало ясно, че една от софийските фирми има до 1000 коли, като само 4 са превозвачи, а останалите са прехвърлени на знайни и незнайни водачи, които не плащат данъци. Проф. Гечев уточни, че тези пари не се събират, защото фирмите, които имат до 50 хил. Лв. не се регистрират по ДДС. „Наближавайки 50 хил. лв. те регистрират нова фирма или прехвърлят на друго лице и в държавата не влиза нищо, въпреки че на бележката от таксито пише 20%”, подчерта той. Депутатът от левицата заяви, че не е вярно, че т.нар. алтернативен данък ще бъде в полза на хазната. „Към всичко, което плащат сега шофьорите за лизинг, ще трябва да плащат и до 1000 лв. допълнително. Става въпрос за около 23 000 коли”, допълни народният представител.



    „Не намерихте 19 млн. лв. за българските майки. Има остър финансов недостиг за поддържане на отбраната на необходимото равнище в тези условия, парите за БАН не достигат – целият годишен бюджет е 70 млн. лв. При този остър недостиг на финансови средства, да се отстъпват между 100 и 200 млн. лв. от ДДС, които със сигурност влизат в бюджета, си е национално престъпление”, коментира проф. Гечев.  Той призова да се гласува в интерес на българската държава и да не се подкрепя този закон. „Научихме от представители на управляващото мнозинство, че хора в Драгалевци са получили обещание или вече са получили около 500 хил. „картички” за първа пролет”, заключи проф. Румен Гечев.















Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци