17.09.2015 15:33

Ченгетата в Асеновград и Първомай потулвали масово престъпления

Видян 1594 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Още 15 лица са арестувани при спецакция на ченгетата в Пловдив, 5-а от тях са полицаи в управленията в Асеновград и Първомай. Останалите 10 души са граждани, извършили престъпления, които са били прикрити. Както е известно в сряда при операция на Вътрешна сигурност към МВР показно бяха арестувани шефовете на РПУ Асеновград и Първомай – Димчо Темелков и Никола Налбантов. 


Стана ясно, че Темелков, е обвинен за лично укривателство и го грози затвор от 2 до 8 г. Той е прикрил 5 лица, които са извършили кражба за по 1000 лв. Темелков е припознат като виновен и за търговия с влияние. Сред арестуваните в Асеновград е и зам.-началникът на полицията, които е обвинен във вещно укривателство. Него го чака затвор от 1 до 6 г.


На вчерашната пресконференция в Пловдив бе съобщено, че в Асеновград и особено в Първомай полицаите са действали и живели като местни феодали. Те редовно са дерибействали, прикривали престъпления и вземали подкупи.


Обвинения за принуда и укривателство са повдигнати и на Васил Налбантов.


Шефът на полицията в Първомай е покрил няколко престъпления извършени от сина на собственика на млекозаводите Бор-Чвор. През 2012 г. отрочето на бизнесмена причинил тежка катастрофа. Пред очите на полицейския началник и бащата, виновникът бил подменен с друг водач. Налбантов е покривал и други 2 престъпления на същия младеж. Богаташкия син се измъкнал от наказание и след като отвлякъл и пребил 17-годишно момче.  


По данни на Блиц за ''добрата'' постъпка, Налбантов получил луксозен автомобил от собственика на Бор-Чвор - Минчо Хубинов.


Обвинения са повдигнати и на Хубинов, който чрез Налбантов превърнал терен за пасище в частна незаконна кариера, от която са изкарани много пари. Очаква се и двамата да се сдобият с обвинения за пране на пари за над 3 млн.лв.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

скорпион

Още от началото на деня ще се чувствате уморени

Още от началото на деня ще се чувствате уморени.