Авиокомпанията смята, че особено бизнес пътниците ще се радват на секцията само за възрастни, тъй като това означава, че могат да работят в среда, в която тишината е повече или по-малко гарантирана - макар че не винаги в близост до вас има шумно или крещящо дете, то има свойството да се появява, когато най-малко се нуждаете от него.

Свързани новини

09.09.2023 07:12

Чао, чао, бебчо: тази авиокомпания създава секция само за възрастни

Видян 2483 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Детето рита облегалката на седалката ви в самолета? Това е стара като времето история -непритното чувстно при пътуването със самолет, равностойно на лошата храна и крака без чорапи на съседа - но може да се превърне в по-малък проблем, ако започне нова инициатива.


През ноември тази година Corendon Airlines ще пусне секция само за възрастни в полетите между Амстердам и Кюрасао. Със специални седалки за пътници на възраст над 16 години холандската авиокомпания се надява да подобри преживяванията както на хората с деца, така и на тези без деца.

Зоната "Само за възрастни" ще бъде разположена в предната част на самолетите Airbus A350-900 по маршрута в зона, "отделена от останалата част на самолета с помощта на стени и завеси", се казва в съобщение за пресата на Corendon. Струва си да се отбележи, че макар авиокомпанията да предлага опция за резервация "премиум", няма бизнес или първа класа, за които да се говори.

Авиокомпанията смята, че особено бизнес пътниците ще се радват на секцията само за възрастни, тъй като това означава, че могат да работят в среда, в която тишината е повече или по-малко гарантирана - макар че не винаги в близост до вас има шумно или крещящо дете, то има свойството да се появява, когато най-малко се нуждаете от него.

Родителите, от своя страна, ще бъдат освободени от част от стреса, свързан с наличието на непослушно дете сред пътниците без деца.


Летенето без деца има своята цена. Деветте XL седалки (с допълнително пространство за краката) и 93-те стандартни седалки добавят съответно 100 и 45 евро към цената на редовен еднопосочен билет - самият маршрут дебютира на 3 ноември заедно с концепцията "Само за възрастни". До момента на изготвяне на доклада еднопосочен билет без междинно кацане от Амстердам до Кюрасао с KLM за същия ден струва 664 USD (около 524 GBP) в Google Flights.

Въпреки че Корендон е първият европейски превозвач, който въвежда опция само за възрастни, подобни експерименти не са без прецедент в световен мащаб. Scoot, нискотарифно дъщерно дружество на Singapore Airlines, предлага каюти Scoot-in-Silence поне от 2018 г. насам. Разположен между бизнес и икономична класа, този клас седалки е запазен за пътници на възраст над 12 години. Представител на Scoot не може да бъде открит за коментар към момента на публикуване на статията.


 Източник: cntraveller.com


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.