Свързани новини

13.03.2014 17:01

Бургаските корабостроителници пуснати на търг

Видян 1002 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Частен съдебен инвеститор извади на публична продан активите на доведените до фалит „Бургаски корабостроителници". Заводът е обявен на търг от съдия-изпълнител Таня Маджарова по искане на кредитор - Първа инвестиционна банка, съобщава burgasutre.bg. Златните парцели, разположени върху над 700 декара на първа линия край морето, заедно със сградите са обявени с начална тръжна цена от 47 млн. лева. В пакета разпродавани активи влизат над 20 производствени и административни сгради.


Търгът на корабостроителницата е обявен, въпреки че Софийски градски съд още не се е произнесъл дали дружеството ще предприеме път към ликвидация или ще се одобри оздравителен план. Взискател по изпълнителното дело е Първа инвестиционна банка, към която корабостроителницата е натрупала огромни дългове. Съкратените работници, които се надяваха да започнат пак работа, все още не знаят, че започва тотална разпродажба.


Цената, на която се продава имотът, е символична. Като се приспаднат активите на сградите, то златният парцел излиза по 30 евро на квадрат.


Само преди три месеца в руски сайт корабостроителницата беше обявена за продан с цена от 207 милиона евро.


Припомняме, че вчера министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев заяви, че той лично се е захванал да намери чуждестранни инвеститори за Бургаската корабостроителница. Фалиралата наскоро корабостроителница вече е в списъка с предприятия, нуждаещи се от нови средства, който министърът представя на своите посещения в чужбина.


Ден преди това стана ясно, че съкратените в края на миналата година служители на дружеството няма да получат и стотинка нито от бившия си работодател, нито от Гаранционния фонд.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

стрелец